Banner 980x90

Banku augstskola uzvarējusi konkursā "Energoefektivitātes paaugstināšana augstākās izglītības iestāžu ēkās"

Šī gada pavasarī Banku augstskolas vadība pieņēma lēmumu piedalīties Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (turpmāk tekstā - KPFI) finansēto projektu atklātajā konkursā "Energoefektivitātes paaugstināšana augstākās izglītības iestāžu ēkās".
 Lai piesaistītu speciālistus tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādāšanai un specifisko darbu veikšanai, tika sagatavots un izsludināts publisks iepirkums. Iepirkumā uzvarēja uzņēmums SIA "KK Arhitekts", kas veica ēkas tehnisko apsekošanu, izstrādāja ēkas fasādes skices un sastādīja būvniecības izmaksu tāmes. Savukārt, SIA "Ēkas siltināšana" veica atbilstošos mērījumus un ēkas energoauditu.

Šā gada septembrī Latvijas Republikas Vides Ministrija apstiprināja Banku augstskolas projekta "Banku augstskolas ēkas Rīgā, K.Valdemāra 161 renovācija un energoefektivitātes paaugstināšana atbilstoši augstiem energoefektivitātes standartiem un izmantojot videi draudzīgus būvniecības materiālus un izstrādājumus" iesniegumu un minētā projekta realizācijai no KPFI tiks piešķirts finansējums 208 000 LVL apmērā.

Projekta kopējās izmaksas ir 263 293 LVL no kuriem 208 000 LVL būs KPFI finansējums, kas ir 79 % apmērā, bet Banku augstskolas līdzfinansējums būs tikai 21% jeb 55 293 LVL apmērā.

Aktīvi būvniecības darbi tiks uzsākti jau 2011.gada aprīlī, lai jau 2011.gada septembrī augstskolas ēka iegūtu ne tikai vizuāli baudāmu ārējo apdari, bet arī ievērojamu siltumenerģijas izdevumu ekonomiju.

Šobrīd tiek saskaņots līgums ar Latvijas Republikas Vides Ministriju par KPFI finansējuma piešķiršanu.

Minētā projekta ietvaros tiks īstenotas šādas aktivitātes:

1. fasādes siltināšana un renovācija;
2. pamatu siltināšana;
3. veco logu nomaiņa;
4. jauna ieejas mezgla izbūve;
5. ventilācijas sistēmas uzlabošana un citi darbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)