Banner 980x90

Bērnu slimnīcai jauni sadarbības līgumi ar ārvalstu klīnikām

Lai mazajiem pacientiem sniegtu pēc iespējas augstāka līmeņa medicīnisko palīdzību, Bērnu slimnīcas mediķi jau daudzu gadu garumā veido sadarbību ar dažādām ārvalstu klīnikām, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

Noslēgtie līgumi ir dažādi un paredz sniegt medicīnas personāla kvalifikācijas celšanu, apmaiņas vizītes, sarežģīto pacientu kopīgu analīzi, apskati, operēšanu un novērošanu. Kopskaitā noslēgti jau 47 sadarbības līgumi ar klīnikām Itālijā, Vācijā, Šveicē, Zviedrijā, Francijā, Lielbritānijā, ASV, Indijā, Taivānā u.c. valstīs.

Bērnu slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītāja Dace Gardovska: "Šobrīd visās pediatrijas nozarēs Bērnu slimību klīnikas ārstiem ir iespēja sazināties ar kolēģiem gan Eiropas valstīs, gan citviet pasaulē, kas reti sastopamo slimību gadījumos, ir īpaši svarīgi! Šīs sadarbības rezultāts ir lielas iespējas piedāvāt bērniem jaunas diagnostikas un ārstēšanas metodes sadarbībā ar vadošajām Eiropas un pasaules klīnikām. Tā, piemēram, Berlīnes Sharite klīnikā Latvijas bērniem ir iespējama kaulu smadzeņu transplantācija, ārsti var konsultēties retu un smagi noritošu slimību gadījumos onkohematoloģijā. Savukārt bērnu gastroenterologi sadarbībā ar Hamburgas - Eppendorfas universitātes klīniku, kurā sekmīgi veiktas vairākas aknu transplantācijas mūsu bērniem, turpina šo bērnu ārstēšanu Latvijā, pastāvīgi konsultējoties ar vācu kolēģiem. Tāpat ilggadējs sadarbības partneris ir Zviedrijas Karolinskas universitātes klīnika, kas ļāvusi realizēt gan zinātniskus projektus, gan arī veicinājusi bērnu endokrinoloģijas attīstību Latvijā."

Kā pēdējo sadarbības līgumu slimnīca ir parakstījusi ar Nacionālo Taivānas universitātes slimnīcu (National Taiwan University Hospital, NTUH). Šā gada 8.oktobrī noslēgtā vienošanās paredz abpusēju vēlmi veicināt savstarpējo sadarbību un personāla pieredzes un informācijas apmaiņu, kā arī atbalstīt savstarpējās sadarbības projektus.

Vizītes laikā slimnīcas darbinieki ar interesi uzklausīja Taivānas kolēģu sniegto prezentāciju par pacientu drošību un ģimenei draudzīgu veselības aprūpi, ko realizē jau no 2002.gada. "Tā bija vērtīga un noderīga informācijas apmaiņa, jo pacientu drošības vadība ir jauns virziens Latvijas veselības aprūpē, ko šajā gadā aizsākusi arī Bērnu slimnīca,"  teic Bērnu slimnīcas Pacientu drošības sistēmas vadītāja Evija Palčeja.

Viņa turpina: "Seminārā guvām pārliecību, ka savas aktivitātes pacientu drošībā esam izvērsuši īstajā virzienā, kas ir laba motivācija turpināt iesākto. NTUH šobrīd realizē vairākus pacientu drošības projektus, kas atbilst starptautiskajiem pacientu drošības mērķiem, kā, piemēram, agrīnu pacienta stāvokļa pasliktināšanās atpazīšanu un iespējami ātrāku reaģēšanu uz to, kā pacienta informācijas nodošanas procesa uzlabošanu, mainoties personālam, tiek ieviestas klīniskās vadlīnijas un aprūpes standarti, standartizēta pacientu identifikācijas politika, ir ieviesta un darbojas ķirurģijas drošības procedūra, kas starptautiskajā praksē atpazīstama ar nosaukumu Surgery Safety Checklist.

Šīs ir aktivitātes un projekti, kas iekļauti mūsu pacientu drošības programmā, turklāt šobrīd jau realizējam pilotprojektus Ķirurģijas drošības kontrollapas ieviešanā un Pacientu identifikācijas virzienā, drīzumā uzsākot praksē pacientu identifikācijas aproču lietošanu Bērnu slimnīcā."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)