Banner 980x90

Brīvdabas muzejā septembrī "Tilts", Ražas svētki...

 Aizvadot vasaru un sveicot rudeni, septembrī Brīvdabas muzejs apmeklētājus aicina uz vairākiem pasākumiem: Spēļu un rotaļu dienu 1.septembrī, Seno amatu dienu 8.septembrī, kā arī uz Rudens ražas svētkiem 22.septembrī, vēl septembrī Brīvdabas muzejā sāksies projekts amatnieku darbnīca "Tilts", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta muzeja speciāliste Eva Birzleja.

1.septembrī no plkst.10.00 līdz 16.00, lai jauki un saturīgi pavadītu pēdējo vasaras brīvdienu svētdienu un sagaidītu skolas gada sākumu, Brīvdabas muzejā notiks Spēļu un rotaļu diena. Spēlēsim senās spēles amatnieka Aldoņa Baldiņa vadībā Kurzemes sētā, Vidzemes sētā notiks rotaļas un sadziedāšanās ar bērnu folkloras kopu "Tarkšķi", Hernhūtiešu saiešanas namā skatīsimies un veidosim smilšu kino, būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, savukārt plkst.12.00 Kurzemes sētā sāksies aizraujoša orientēšanās spēle "Uzzini un atrodi Brīvdabas muzejā".

8.septembrī no plkst.12.00 līdz 16.00 notiks Seno amatu diena. Apmeklētājus sagaidīs un ar senajām amatu prasmēm iepazīstinās dažādu amatu meistari. Katram būs iespēja izmēģināt savus spēkus un meistarību skalu grozu pīšanā, podu veidošanā, karošu grebšanā, puzuru darināšanā, ziepju vārīšanā, medus sviešanā, sveču liešanā, dzintara apstrādē, pastalu darināšanā un citos amatos.

22.septembrī no plkst.12.00 līdz 16.00 Brīvdabas muzejā norisināsies tradicionālie Rudens ražas svētki ar Rudens saulstāvju laika dziesmām, dejām un ražas tirdziņu.

Būs iespējams apskatīt un iegādāties zemnieku dārzos izaudzētos labumus, gaļas un zivju kūpinājumus, kā arī sieru. Tepat varēs nopirkt medu, zāļu tējas un dažādus amatniecības izstrādājumus – groziņus sēņošanai un ogošanai, keramikas izstrādājumus un koka karotes šīs vasaras pēdējā ievārījuma gatavošanai.

Vēl tikai līdz 1.septembrim Brīvdabas muzeja izstāžu zālē viesosies Vesterbotenas muzeja (Ūmeo, Zviedrija) foto izstāde "Sāmu ģimenes astoņi gadalaiki". Savukārt no 6.septembra līdz 6.oktobrim būs aplūkojama mākslinieka Egila Bormaņa foto izstāde "Zaudētā paradīze" – dokumentāla foto hronika par ilgošanos pēc savas mājvietas Latvijas laukos vairāku paaudžu garumā. Brīvdabas muzeja izstāžu zāle ir atvērta katru dienu, izņemot pirmdienas un otrdienas, no plkst.10.00 līdz 17.00.

Septembrī Brīvdabas muzejā sāksies projekts amatnieku darbnīca "Tilts". Katru darba dienu vairākās muzeja sētās dažādu amatu meistari stāstīs, rādīs un ļaus pašiem izmēģināt vecākus un jaunākus darbarīkus un instrumentus.

No 3. līdz 5.septembrim pie Priedes kroga darbosies dzintara apstrādes darbnīca, savukārt, no 5. līdz 8.septembrim pie Mērsraga kalves savu amatu apmeklētājiem demonstrēs kalēju studija "Auseklis". No 9. līdz 13.septembrim muzejā būs kokamatnieku nedēļa, kad Zemgales un Kurzemes sētās, Kurzemes zvejniekciema pļavā, ratiņu dreimaņa darbnīcā "Vecluikas", "Pasienas" un "Ābolu" sētās darbosies amatnieki, kuri strādā ar koku vai tā blakusproduktiem (tāss, klūgas). No 16. līdz 20.septembrim audēju, vērpēju, adītāju, sējēju un vijēju nedēļa Zemgales sētā, audēju darbnīcā "Lejasboļos" un Kurzemes "Mauros". 23. - 27.septembris atvēlēts podu taisītājiem – kurināsim Vidzemes un Kurzemes cepļus, Latgales podnieku sētā griezīsies virpa, darināsim svilpavniekus un apgleznosim porcelānu.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)