Banner 980x90

Brīvības gatvē deg noliktavas jumts, Kristapa ielā - dzīvoklis

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no  28.janvāra plkst. 6.30 līdz 29.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 57 izsaukumus. Kopumā dzēsti 30 ugunsgrēki, veikti 22 glābšanas darbi, bija arī pieci maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Šorīt  plkst.6.01  VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Brīvības gatves rajonā, ir redzami dūmi. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka deg vienstāvu noliktavas jumts.

Dzēšanas darbi sākotnēji tika organizēti tikai no ārpuses, jo pastāvēja ēkas jumta sabrukšanas draudi. Dzēšanas darbus padarīja bīstamākus arī tas, ka noliktavā atradās gāzes baloni, kuri karstuma ietekmē varēja sprāgt. Pēc tam, kad tika noskaidrota balonu atrašanās vieta, tika veikta to dzesēšana ar ūdeni, lai novērstu sprādziena draudus. Blakus arī atradās trīsstāvu ēka, kuru paralēli noliktavas dzēšanai ugunsdzēsēji glābēji aizsargāja no liesmām. Šobrīd turpinās dzēšanas darbi un no autokāpnēm ugunsdzēsēji glābēji jumtā veido lūkas, lai pa tām varētu novadīt karsto gaisu no noliktavas iekšpuses. Kopējā degšanas platība ir 400 kvadrātmetri.


Vakar  plkst. 23.25  VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Kristapa ielā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties piecstāvu dzīvojamajā mājā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas triju kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba 60 gadus vecu vīrieti, kurš tika hospitalizēts. Lielā sadūmojuma dēļ no pirmā stāva dzīvokļiem tika evakuēti 15 cilvēki, kuri savās mājvietās varēja atgriezties pēc ugunsgrēka nodzēšanas un telpu izvēdināšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)