Banner 980x90

Brīvības gatvē veic apjomīgu siltumtīklu rekonstrukciju

Lai garantētu drošu, kvalitatīvu un nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi, AS "Rīgas siltums" uzsākusi plānotu, apjomīgu siltumtīklu rekonstrukciju Brīvības gatvē, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja AS "Rīgas siltums" informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Darbus plānots pabeigt septembra sākumā un to laikā būs ierobežota transportlīdzekļu satiksme Brīvības gatvē posmā no Džutas/Lielvārdes ielu krustojuma līdz Krustabaznīcas ielas krustojumam.
Ar šī posma remontdarbu turpināšanu, "Rīgas siltums" turpina centralizētajā siltumapgādē svarīgas siltumtīklu maģistrāles M-2 rekonstrukciju. Projekta īstenošanai uzņēmums piesaistījis arī Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Maģistrāle ir izbūvēta 1963.gadā. Ilgstošas un intensīvas transporta kustības rezultātā kanālu dzelzsbetona konstrukcijas ir zaudējušas drošu nestspēju, bet paaugstināts gruntsūdens, sāli saturošs sniega un lietus ūdens sabojājis siltumizolāciju, kā rezultātā cauruļvadi korodē. Esošie cauruļvadi tiks nomainīti ar jauniem 600 mm rūpnieciski izolētiem cauruļvadiem, kas aprīkoti ar īpašu kontrolsistēmu, kura ļauj ātri un precīzi konstatēt bojājuma vietu. Siltumtīklu izbūvei pielieto jaunākās tehnoloģijas.

Kopējais rekonstruējamais siltumtīklu posma garums ir 640 m. Darbi tiks veikti posmos, par to gaitu uzņēmums informēs.

Darbus plānots pabeigt septembrī, kas tik apjomīgam projektam ir salīdzinoši īss termiņš. Arī darba apstākļi ir sarežģīti, jo šajā posmā ir intensīva transportlīdzekļu plūsma, kā arī liels pazemes komunikāciju blīvums.

Domājot par rīdzinieku ērtībām, pavasarī tika veikti sagatavošanās darbi. Lai siltumtīklu maģistrāles rekonstrukcijas darbu laikā neatslēgtu vairāk nekā 100 namu no karstā ūdens apgādes, tika izbūvēti pagaidu siltumtīkli. Tā gan iedzīvotājiem, gan valsts un pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem nodrošināta karstā ūdens piegāde.

Pagaidu siltumtīklu izbūve apjomīgu remontdarbu laikā, kad to rekonstrukcija ilgstoši var ietekmēt daudzu iedzīvotāju sadzīvi, ir AS "Rīgas siltums" pēdējos gados realizētā darba prakse, lai nodrošinātu komforta apstākļus klientiem.

Pabeidzot siltumtīklu posma rekonstrukciju Brīvības gatvē, tiks veikta būvdarbu teritorijas sakārtošana, tai skaitā asfalta atjaunošana un teritorijas labiekārtošana.

Realizējot projektu, samazināsies siltumzudumi, un siltumapgādes drošība tiks būtiski paaugstināta! Pēc darbu pabeigšanas siltumzudumi tiks samazināti par 2 599 megavatstundām gadā.

Brīvības gatve ir viena no centrālajām ielām, tādējādi remontdarbu laikā var veidoties sastrēgumi.

Autovadītāji tiek aicināti pievērst uzmanību ielās izvietotajām ceļazīmēm!

AS "Rīgas siltums" atvainojas par sagādātajām neērtībām rīdziniekiem un aicina autovadītājus ar izpratni un iecietību uztvert esošo situāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)