Banner 980x90

Celmiņas un Grūbes gleznu izstāde Aldara alus darbnīcā

Muzejā Aldara alus darbnīca izstādīs gleznotāju Intas Celmiņas un Edvarda Grūbes darbus, kuri tapuši vairāku gadu garumā. Darbi, kas būs aplūkojami, izvēlēti, ņemot vērā to atbilstību muzeja vēsturiskās ekspozīcijas radītajai noskaņai un mērķim. Šī būs muzeja rezidējošā izstāde, un kopumā būs apskatāmas 22 gleznas.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Diāna Zemīte, industriālās ķieģeļu arhitektūras ēkā jaušamas romantisma iezīmes, kas iedvesmojušas māksliniekus atlasīt atbilstošas gleznas ekspozīcijas pastiprināšanai. Abiem māksliniekiem ir pietāte pret latviešu kultūras mantojumu, savukārt mūsdienīgais darbu tehniskais izpildījums iekļaujas idejā par  jaunas dzīvības ieviešanu un veicināšanu senajās tradīcijās. Tas lieliski saskan ar Aldara alus darbnīcas konceptu, kas atrodas atjaunotās Aldara vēsturiskās alus darītavas telpās, kur satiekas senās ēkas vēsturiskais mantojums ar moderno muzeja ekspozīciju un alus brūvēšanas iekārtām.

"Aldara alus darbnīca ir ne tikai alus muzejs, bet mākslas telpa, kurā izvērst visdažādākās radošās aktivitātes. Šobrīd tā ir izstāde, bet augusta beigās ar izrādi šeit viesosies etīžu teātris Nerten. Pēc tam noteikti sekos arī citi interesanti notikumi, jo vēlamies šo vietu radīt par visiem pieejamu mākslas un kultūras saliņu Sarkandaugavā," saka Aldara alus darbnīcas vadītājs Mārtiņš Bormanis.

Intas Celmiņas gaismas un gaisa strāvu vibrāciju fakturētais tēlojums sasaistās ar alus darīšanas procesa kustīgumu, kā arī ar raupjo ķieģeļa sienu rakstu telpās.

Edvarda Grūbes zemnieciski smagās kompozīcijas, kas izriet no tautas mākslas krāsu un formu izpratnes, papildina alus kultūras veicināšanas ideju. Košās gleznas ar loga un durvju tēmām paplašina telpu. Ritmiski kārtotās mūzikas instrumentu aprises rada svētku sajūtu.

Alus muzejs Aldara alus darbnīca, kas atrodas Tvaika ielā 44, durvis vēra šā gada maijā. Tas atrodas vēsturiskajā Aldara alus darītavas kvartālā, vienā ēkā ar alus darītavu. Muzejs atvērts darba dienās no plkst.9.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst.11.00 līdz 15.00, bet svētdiena ir brīvdiena.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)