Banner 980x90

Ceļu horizontālie apzīmējumi satiksmes drošības nodrošināšanai

SD-Serviss
SD-Serviss

Horizontālajām ceļa zīmēm ir būtiska nozīme ceļu satiksmes drošības uzturēšanā. Lai autovadītāji un gājēji varētu labi pamanīt horizontālos apzīmējumus un ievērot ceļu satiksmes noteikumus, horizontālajam apzīmējumam ir jābūt skaidri saredzamam.

Uzklājot lētāku un ne tik kvalitatīvu marķējamo krāsu, ilgtermiņā ceļu uzturētāji riskē ar lielākiem izdevumiem, kas radīsies, regulāri atjaunojot horizontālos apzīmējumus, tādēļ ir būtiski izvēlēties noturīgu un kvalitatīvu marķējamo krāsu, kas nebūs jāatjauno katru gadu. Horizontālais ceļu marķējums palīdz paaugstināt satiksmes drošību un novērst bīstamas situācijas, kā arī izvairīties no ceļu satiksmes negadījumiem. Ļoti bieži negadījumi uz ceļa rodas brīdī, kad kāds ceļu satiksmes dalībnieks nolemj apdzīt priekšā braucošo transportlīdzekli vietā, kur apdzīšanas manevrs nav atļauts, tādējādi radot avārijas draudus. Lai pēc iespējas samazinātu šādu situāciju veidošanos, ir vitāli svarīgi, lai ceļu horizontālais marķējums būtu skaidri saredzams un autovadītājiem nerastos šaubas par to, kādi manevri konkrētajā ceļa posmā ir vai nav atļauti.
 
Kvalitāte atmaksājas
Kā jau iepriekš minējām, kvalitāte ir viens no svarīgākajiem raksturlielumiem, kam ir jāpievērš uzmanība, izvēloties ceļu marķējamo krāsu. Augstākās kvalitātes ceļa marķējuma sistēma nenodils un nebūs regulāri jāatjauno, palīdzot ceļu uzturētājam ietaupīt gan finanšu, gan darbaspēka resursus. Papildu finanšu tēriņi nav vienīgais mīnuss, ar ko jāsaskaras, uzklājot uz ceļa nekvalitatīvu marķējamo krāsu – ceļu uzturētājam ne vienmēr ir resursi un darbaspēks, lai atjaunotu horizontālos apzīmējumus uzreiz pēc to kvalitātes samazināšanās, tas nozīmē, ka līdz brīdim, kad ceļu uzturētājs veiks horizontālo apzīmējumu atjaunošanu, ceļu satiksmes drošība konkrētajā posmā būs pazeminājusies, jo autovadītāji nespēs savlaicīgi ievērot horizontālos ceļu apzīmējumus un reaģēt uz tiem. Vēlamies vērst uzmanību, ka katra pārkrāsošanas reize nozīmē ne tikai atkārtotu marķējamās krāsas iegādi, bet arī tehnikas un cilvēkresursu izmantošanu un satiksmes ierobežojumu ieviešanu noteiktā ceļa posmā, sagādājot neērtības autovadītājiem, tādēļ iesakām ikvienam rūpīgi aprēķināt, vai tiešām lētākas krāsas iegāde ilgtermiņā būs finansiāli izdevīgākais risinājums un vai vispār ir iespējams ietaupīt, pazeminot satiksmes drošības līmeni?

 


SD Serviss – uzticams sadarbības partneris satiksmes drošības risinājumos
Mēs saprotam, ka mūsdienās ir ļoti plašs pieejamo materiālu klāsts un ne vienmēr uzņēmumiem ir laiks un kapacitāte veikt tirgū pieejamo materiālu tehnisko īpašību izpēti, tādēļ izvēle tiek izdarīta, pamatojoties tikai uz cenu vai materiālu piegādes ātrumu. Mūsu komanda palīdzēs jums izvēlēties piemērotāko krāsu ceļu horizontālā marķējuma uzklāšanai, pastāstot par izvēlētās krāsas tehniskajām un kvalitatīvajām īpašībām un paskaidrojot, kādēļ tieši šī krāsa būs piemērotākais risinājums jūsu projektam. SIA SD Serviss savas darbības laikā ir pierādījis sevi kā uzticamu un godprātīgu sadarbības partneri, kas palīdz saviem klientiem atrisināt visus ar ceļu horizontālo marķējumu uzklāšanu saistītos jautājumus. Mēs piedāvājam Helious Group ražotos ceļu marķējamos materiālus, kas šobrīd tiek izmantoti vairāk nekā 60 valstīs. Mūsu mājaslapā ir iespējams iegādāties ceļu krāsas, divkomponentu auksto plastikātu, stikla mikrosfēras, termoplastikātu un tā materiālus, kā arī pretslīdes materiālu TYREGRIP.
SIA SD Serviss – jūsu uzticamais sadarbības partneris ceļu satiksmes drošības sistēmu uzturēšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)