Banner 980x90

Cikls "Mākslinieks runā", Elīna Titāne

 Rīgas Porcelāna muzejs sāk pasākumu ciklu "Mākslinieks runā", kura mērķis ir tuvāk iepazīstināt gan ar aktuālajām izstādēm muzejā, gan ar aktivitātēm keramikas jomā. Dalīties savā viedoklī, zināšanās un pieredzē tiks aicināti latviešu mākslinieki – keramikas speciālisti, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Rīgas Porcelāna muzeja ekspozīcijas un izstāžu kuratore Ieva Nagliņa.

Piektdien, 17.janvārī plkst.17.30 māksliniece Elīna Titāne stāstīs par starptautisko Keramikas simpoziju Tunisijā. Ciklā "Mākslinieks runā"  šis būs pirmais pasākums. Tajā būs iespēja gūt plašāku ieskatu par iepriekšminēto simpoziju un tās dalībniekiem.

Māksliniece Elīna Titāne ir aktīva gan Latvijas, gan starptautisku izstāžu un citu mākslas pasākumu dalībniece. No 2013.gada 3. līdz 13.septembrim viņa piedalījās Starptautiskajā Keramikas simpozijā Tunisijā, Tunisas pilsētā, Sidi Kacem Jelizi keramikas centrā.

Elīna Titāne kā vienīgā Latvijas pārstāve šajā simpozijā darbojās līdzās ne vien Tunisijas, bet arī vēl 17 valstu (Alžīrijas, Marokas, Irānas, Ēģiptes, Zviedrijas, Slovēnijas, Nīderlandes, ASV, Francijas, Korejas, Japānas, Serbijas, Polijas, Turcijas, Spānijas, Portugāles, Gruzijas) māksliniekiem. Ar attēlos ilustrētiem stāstiem Elīna Titāne pastāstīs ne vien par simpozija norisi, bet īsi arī par katru no tās dalībniekiem (Khaled Sirag, Nicky Konings, Christina Wiese, Rita Miranda, Vesna Vidrih, Yoshinori Akazawa, Lia Bagrationi, Sarra Ben Attia, Karolina Badura, Sirin Kocak, Juan Orti, Miguel Molet, Tae Heung Lee, Rafa Perez, Ali Zahi, Velimir Vukicevic, Inger Sodergren, Marie-helene Cheltout, Lynda Abdellatif, Zineb Triki, Ymene Chetouane).

Šādu starptautisku simpoziju nozīmi kultūras procesu attīstībā atklāj arī pašlaik Rīgas Porcelāna muzejā notiekošā 8.starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde, jo liela daļa mākslinieku tajā piedalās pateicoties gan Latvijā notiekošajiem keramikas simpozijiem, gan latviešu mākslinieku dalībai citu valstu simpozijos. Te noteikti jāmin Zvārtavas Starptautiskais porcelāna apgleznošanas simpozijs "Kopā", Ilonas Romules litofāniju meistarklase, Starptautiskais keramikas mākslas simpozijs "LANDescape" Daugavpilī un citi.

Ieeja bez maksas.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)