Banner 980x90

"Dabas Draugi atklāj Rīgu" atraktīvajā komandu spēlē "Rīga 2014" atklāšanas svētkos

Eiropas Kultūras galvaspilsētas atklāšanas svētkos atraktīvajā komandu spēlē "Dabas Draugi atklāj Rīgu!" piecos Rīgas parkos piedalījās 300 līdz 500 komandas, kopumā 1000 līdz 1500 rīdzinieki un pilsētas viesi, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta biedrības "Dabas Draugi" brīvprātīgais valdes loceklis Arvis Ozoliņš.

Lielākā rosība notika Bastejkalnā, Operas skvērā un Vērmanes dārzā. Bastejkalnā īpašu uzmanību izpelnijās biedrības " Koordināta"  vadītā aktivitāte, kurā Spēles dalībniekiem bija iespēja šķērsot kanālu pa gaisu, izmantojot alpīnisma tehnoloģijas. Daudzus svētku viesus pārsteidza biedrības "BoardBike"  profesionāļu paraugdemonstrējumi un iespēja pašiem izmēģināt Latvijā radītos dēļriteņus, kas sniedz iespēju ziemā braukt lejā pa kalnu ar mazu velosipēdu, kuram piestiprināts uz pusēm pārgriezts sniega dēlis. BoardBike aktivitātes nodrošināšanai pasākuma dienā Bastejkalnā tika uzklāti 40 kubikmetri sniega, kas ar RĪGA 2014 atbalstu šim mērķim tika atvesti no Daugavas Ledus arēnas.

Operas skvērā pulcējās gan seniori, gan jaunieši, ārzemnieki un citi dabas draugi. "Nūjo Vesels" treneriem atpūtai nebija laika, jo visas Spēles laikā pie viņiem pulcējās komandas, kas bija atrisinājušas "Rīgas atklājēju kartiņas" uzdevumus un ieguvušas atslēgu dalībai nūjošanas aktivitātē. Svētku viesus priecēja arī Rīgas Aktīvo Senioru Alianses (RASA) biedru radītā sadziedāšanās un rotaļas. Kad RASA biedriem palika auksti, viņi devās mājās, tikmēr jautrību turpināja rūpēties biedrības "Dabas Draugi" brīvprātīgo komanda.

Vērmanes dārzā galvenokārt pulcējās jaunas ģimenes ar maziem bērniem. Visvairāk prieka sagādāja zābaku mešanas sacensības, čiekuru mešanas stafete un piedzīvojumu nometnes Kukaburra vadītā atklāšanas spēle, kurā katra komanda, metot ar čiekuru mērķī nejauši izvēlējās vienu no četriem uzdevumiem. Bieži vien tieši mazie bērni pierunāja vecākus iesaistīties spēlē un pēc pirmo uzdevumu izpildes, vecāki jau paši skrēja ar bērniem pie Ugunskura, lai saņemtu vēl vienu "Rīgas atklājēju kartiņu" un varētu piedalīties pārējās aktivitātēs. Piedaloties aktivitātēs, ģimenes saņēma speciālus zīmodziņus, kas deva iespēju doties uz radošo darbnīcu zem apgaismotās estrādes jumta un pašiem sev radīt skaistāko medaļu par piedalīšanos Rīgas Mežu galvaspilsētas atklāšanas spēlē.

"Rīga ir mežiem visbagātākā Eiropas galvaspilsēta," apbalvo "Rīgas Meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš. Mēs simboliski varam pasludināt Rīgu par Eiropas Mežu galvaspilsētu. Komandu spēles "Dabas Draugi atklāj Rīgu!" dalībnieki paši priekš sevis varēja atklāt, kāpēc Rīga daudzus gadus ir bijusi un būs Eiropas Mežu galvaspilsēta.

Lai Rīgas parkos radītu meža sajūtu, mēs katrā parka iekurinājām Ugunskuru, kas bija kā magnets, deva iespēju sasildīties un piesaistīja garāmgājējus. Pie Ugunskuriem gaidīja biedrības brīvprātīgie, kas izskaidroja kā piedalīties Spēlē un izsniedza "Rīgas atklājēju kartiņas". Biedrība Dabas Draugi izsaka īpašu pateicību par 8 kubikmetru kurināmās malkas ziedojumu uzņēmumiem SIA LOGGERS (www.malkastirgus.lv) un Billerudkorsnas Latvia SIA (www.billerudkorsnas.lv). Milzīgs paldies arī Rīgas Domei un Nodibinājumam Rīga 2014 ugunskuru statīvu - "Uguns Grozu" piegādi.

Esplanādē un Kronvalda parkā diemžēl cilvēku plūsma bija nepietiekama un, rūpējoties par biedrības brīvprātīgo veselību un labsajūtu, spēli šajos parkos noslēdzām agrāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)