Banner 980x90

Dakstiņu jumts – piemērots jebkurai ēkai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Izvēloties jumta segumu, vērā jāņem dažādi faktori, taču visbiežāk uzmanība tiek pievērsta tieši tam, vai konkrētais materiāls ilgi kalpo un labi izskatās, jo, kā zināms, kvalitatīvs un pievilcīgs jumts pilnībā spēj mainīt ēkas kopējo tēlu. Papildus metāla, valcprofila un bitumena segumam, iespējams izvēlēties arī māla un betona dakstiņus. Kādas ir dakstiņu īpašības un ko par tiem der zināt, lasi turpinājumā.

Vai zināji, ka daudzām celtnēm Rietumeiropā ir izvēlēti tieši dakstiņu jumta segumi? Teju katrs no mums ir redzējis ādu ēku ar tradicionālajiem S veida māla dakstiņiem. Šis klājums savu popularitāti ir saglabājis vairākus gadu simtus, pateicoties vērtīgajām īpašībām, it īpaši ilgajam kalpošanas laikam. 

Dakstiņu jumtu raksturojums
• Troksni absorbējošs segums – īpaši noderēs spēcīga lietus un krusas laikā, nodrošinot komfortu un mieru.
• Betons un keramika ir materiāli, kas neveicina kondensāciju, tādēļ nebūs jāuztraucas par to, ka varētu rasties mitrums, kas bojā jumta konstrukcijas, kā tas var būt gadījumos, kad izvēlēti cita veida segumi.
• Ņemot vērā specifisko klājumu, dakstiņu jumti vētru laikā nav tik viegli noraujami kā, piemēram, skārda u.c. klājumi. Atsevišķie dakstiņi pasargā no bojājumiem un iztur arī ļoti stipru vēju.
• Zema un augsta gaisa temperatūra var atšķirīgi ietekmēt dažādus jumta segumus, taču dakstiņi ir vieni no tiem materiāliem, kurus grādu un laika apstākļu izmaiņas neietekmē.
• Vēl viena pozitīva īpašība, kas piemīt šiem materiāliem – dakstiņus neietekmē korozija. Kā zināms, jumts ik dienu ir pakļauts aukstumam, siltumam, mitrumam, gaisa un arī dažādu gāzu iedarbībai. Tā rezultātā metāla izstrādājumi ar laiku zaudē savu izskatu un kvalitāti. Savukārt uz dakstiņiem tas neattiecas.
• Dakstiņu jumti izceļas ar savu eleganto izskatu, kuru tie nezaudē arī pēc daudziem gadiem. Kā zināms, šī materiāla klājums kalpo vismaz 100 gadus, un der zināt, ka tas nav prasīgs kopšanas ziņā. Līdz ar to, nebūs jāuztraucas par regulāru profilaktisko darbu veikšanu.
• Ja būs nepieciešami remonta vai rekonstrukcijas darbi, tos dakstiņu jumtam būs iespējams veikt ātri un vienkārši. Dakstiņu konstrukcija un stiprinājumu sistēma ir veidota tā, lai jebkurā brīdī jumtu varētu uzlabot vai papildināt, neietekmējot pārējo klājumu. 
• Ja arī tu, tāpat kā daudzu mājokļu īpašnieki mūsdienās, domā par videi draudzīgu jumta segumu, dakstiņi ir laba izvēle. Viena no lielākajām jumta segumu materiālu kompānijām pasaulē – Monier, piedāvā tev iespēju iegādāties gan māla, gan betona dakstiņus, kas ražoti no dabīgām sastāvdaļām.
• Tā kā jumts ir ēkas daļa, kuru nereti pamana pirmo, ir svarīgi, lai tas būtu veidots no estētiski pievilcīgiem materiāliem. Dakstiņi noteikti iederas šajā kategorijā, radot ne vien stilīgu, bet arī skaistu un elegantu mājas kopējo tēlu. Monier pieejams plašs dakstiņu krāsu un formu klāsts katrai gaumei.
• Vai zināji, ka dakstiņu materiāls arī neuzkrāj statisko elektrību? Tāpat tas ir arī vērtīgs no ugunsdrošības viedokļa, jo saulē neuzkarst un nedeg. Turklāt tas arī nozīmē, ka ēkas augšējā stāvā esošās telpas vasarā tik ļoti neuzkarsīs.
• Tā kā dakstiņi pēc savas būtības ir smagāki, ēku īpašnieki mēdz uztraukties par to, vai konstrukcija spēj izturēt segumu. Taču, tā kā dakstiņi veido vienmērīgu slodzi visā jumta laukumā, ievērojami samazinās deformācijas risks. Protams, lai jumts turētos stabili, nepieciešams pārliecināties, vai konstrukcija ir būvēta atbilstoši tehniskajām prasībām.

Vai arī tevi interesē estētiska, droša un izturīga jumta klājuma izvēle? Ienāc Monier.lv jau šodien un izvēlies sev piemērotāko!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)