Banner 980x90

Deviņos mēnešos NVA mobilitātes pabalstu saņēmuši 119 nodarbinātie

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Šī gada deviņos mēnešos Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajā reģionālās mobilitātes veicināšanas pasākumā iesaistījušies 119 nodarbinātie, kas atraduši darbu vismaz 20 kilometru attālumā no savas dzīvesvietas, aģentūru LETA informēja NVA.

Kurzemē nodarbināto reģionālās mobilitātes atbalsta pasākumā iesaistīti 44 nodarbinātie, Latgalē - 36, Vidzemē - 22 un Zemgalē - 17 nodarbinātie. 94% reģionālās mobilitātes atbalsta saņēmēju izvēlējušies transporta izdevumu kompensāciju, bet 6% - dzīvojamās telpas īres izdevumu apmaksu.

Iespēju darba tiesisko attiecību pirmo četru mēnešu laikā saņemt finansiālu atbalstu transporta vai dzīvojamās telpas īres izdevumiem NVA piedāvā kopš 2013.gada pavasara. Kopumā šāds atbalsts jau sniegts 669 darba ņēmējiem.

Kā norāda NVA, ja iepriekšējos gados reģionālās mobilitātes atbalstam varēja pieteikties tikai komersantu nodarbinātās personas, tad šogad to var izdarīt arī tie nodarbinātie, kuri uzsākuši darbu publiskā sektora iestādēs.

Darba ņēmējam, kurš vismaz divus mēnešus ir reģistrēts NVA kā bezdarbnieks un ir atradis darbu 20 vai vairāk kilometru attālumā no deklarētās dzīvesvietas, jādodas uz savu NVA filiāli un jāiesniedz pieteikums mobilitātes atbalsta saņemšanai. Tas ir jāizdara 10 darba dienu laikā no darba līguma noslēgšanas dienas.

Savukārt vakancei, kurā tiks nodarbināts darba ņēmējs, vismaz nedēļu pirms darba attiecību sākšanas ir jābūt reģistrētai NVA filiālē vai publicētai NVA Vakanču portālā. Bezdarbnieks var pieteikties NVA filiālē personīgi, pa pastu vai elektroniski ar e-parakstu. Klientu ērtībām iesnieguma paraugs finanšu atlīdzības saņemšanai atrodams arī NVA mājaslapā.

Maksimālā summa, ko nodarbinātais kompensācijā var saņemt četru mēnešu laikā, ir 400 eiro. Reģionālās mobilitātes veicināšanas pasākumu NVA īsteno darbavietās Latvijas administratīvajā teritorijā, izņemot Rīgu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)