Dokins: Latvijā pienu sauc par balto zeltu
Latvijā ir īpaša attieksme pret pienu un šeit to mēdz dēvēt par balto zeltu, intervijā aģentūrai LETA norāda piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" saldējumu kategorijas attīstības direktors Dmitrijs Dokins."Kad es atnācu uz "Rīgas piena kombinātu", es ieraudzīju pavisam citādāku attieksmi pret pienu nekā Krievijā. Šeit to sauc par balto zeltu. Un tas bija brīdis, kad Latvija kļuva pazīstama kā Eiropā otrā ekoloģiski tīrākā valsts Eiropā. Mēs sapratām, ka šeit saldējums jāražo tikai no dabīgām izejvielām," norāda Dokins.
Iepriekš, kad Dokins bija viens no Krievijas uzņēmuma "Inmarko" īpašniekiem, saldējums tur netika simtprocentīgi izgatavots no piena.
"Dabīgs produkts bez E vielām ir dārgs. Ne visi pircēji ir gatavi par to maksāt. Krievijā pircēji arī neseko ekoloģiskajām prasībām tik ļoti kā šeit," skaidro Dokins.
"Savukārt Latvijā mūsu komandu neiedvesmotu lēta produkta ražošana. Mēs pārorientējām visus zīmolus, kas iepriekš saturēja augu taukus, - "Tio" un "Pols" - uz pienu. Un par vienu no mūsu galvenajiem vēstījumiem kļuva sauklis "Izgatavots no Latvijas piena un krējuma"," viņš piebilda.
Dokins arī uzsver, ka Latvijas tirgum raksturīga iezīme ir tā, ka patērētāji dod priekšroku vietējiem produktiem.
Viņaprāt, tas notiekot ne tik daudz tāpēc, ka šeit būtu daudz patriotu, kas vēlas atbalstīt vietējos ražotājus, bet gan tāpēc, ka valsts iedzīvotāji vienkārši uzticas vietējiem piensaimniekiem.
"Ar līdzīgu situāciju mēs saskaramies, piemēram, arī Francijā. Krievijas iedzīvotājiem patēriņa patriotisms piemīt krietni mazāk," uzsver Dokins. Uz sarakstu