Banner 980x90

"Enefit" iegādāsies elektroenerģiju no AS "Rīgas Siltums"

Riga24.lv
Riga24.lv
Elektroenerģijas tirgotājs SIA "Enefit" uzvarējis atklātā konkursā par tiesībām iegādāties elektroenerģiju no AS "Rīgas Siltums" siltumcentrāles Imanta koģenerācijas stacijas, kas ir trešā lielākā spēkstacija Latvijā ar 47,7 megavatu lielu jaudu. Tādējādi šis ir līdz šim lielākais "Enefit" noslēgtais sadarbības līgums ar vietējo enerģijas ražotāju.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Laura Zvejniece, sadarbības līgums ar AS "Rīgas Siltums" paredz elektroenerģijas iegādi un balansēšanas pakalpojumu sniegšanu viena gada garumā, un jau 1.augustā "Enefit" uzsāks elektroenerģijas iegādi no koģenerācijas stacijas Imanta. Plānots, ka 12 mēnešu laikā spēkstacija pārdos SIA "Enefit" vismaz 50 000 000 kWh.

"Mēs esam ieinteresēti vispusīgā sadarbībā ar elektroenerģijas tirgus dalībniekiem, tostarp arī iepērkot to saražoto enerģiju. Pieredze elektroenerģijas iegādē no vietējiem ražotājiem mums ir veidojusies jau kopš 2008.gada, bet šis viennozīmīgi ir lielākais šāda veida sadarbības līgums. Līdz šim galvenokārt esam sadarbojušies ar mazākām koģenerācijas spēkstacijām, vēja parkiem, nelielām hidroelektrostacijām un saules paneļu īpašniekiem, kuru saražotās enerģijas apjoms ir salīdzinoši neliels. Tomēr mēs vienmēr izskatām visas sadarbības iespējas ar ikvienu atvērtā tirgus dalībnieku, jo uzskatām, ka tirgus kopējā attīstībā arvien lielāka nozīme ir tam, cik daudzveidīgi tiek apgūtas tirgus infrastruktūras sniegtās iespējas. Sadarbība ar elektroenerģijas ražotāju ir īpaši interesanta, jo varam piedalīties arī stratēģijas izstrādē, kā optimālāk piedāvāt saražojamo elektroenerģiju tirgū," skaidro "Enefit" valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers.

SIA "Enefit" ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. SIA "Enefit" mātes uzņēmums AS Eesti Energia ir lielākais elektroenerģijas ražotājs Baltijā. SIA "Enefit" ir dibināts 2006.gadā, tas ir reģistrēts elektroenerģijas tirgotājs visā Latvijas teritorijā, kā arī uzņēmumam ir sadarbības līgumi ar AS Augstsprieguma tīkls (pārvades sistēmas operators) un AS Sadales tīkls (sadales sistēmas operators). Pašlaik SIA "Enefit" ir vairāk nekā 1950 klientu un uzņēmuma klientu portfelis 2015.gadā sasniedza 15 procentus no Latvijas kopējā elektroenerģijas patēriņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)