Banner 980x90

ES mājā atskatīsies uz Eiropas Pilsoņu gadā paveikto

Rīgā 19.decembrī plkst.16.00 ES mājā Aspazijas bulvārī 28 notiks Eiropas Pilsoņu kalendārā gada noslēgumam veltīts pasākums, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē ES māja.

Sarīkojumā godinās Eiropas Pilsoņu gada 2013 labas gribas vēstniekus, kā arī citus aktīvistus – organizāciju vadītājus, kuri snieguši nozīmīgu devumu, īstenojot dažādus pasākumus un iniciatīvas, lai Latvijas sabiedrībai nodotu Eiropas Pilsoņu gada galvenos vēstījumus.

Pērn, pamatojoties uz Eiropas Komisijas priekšlikumu, Eiropas Savienības valstis un Eiropas Parlaments 2013.gadu oficiāli pasludināja par Eiropas Pilsoņu gadu. Tā mērķis - veicināt eiropiešu informētību par viņu kā Eiropas Savienības pilsoņu tiesībām un mudināt cilvēkus kļūt pilsoniski aktīvākiem, iesaistoties debatēs par aktuāliem jautājumiem. Eiropas Pilsoņu gads ticis aktīvi atzīmēts arī Latvijā – vairākumu pasākumu koordinējusi Kultūras ministrija, tos īstenojot dažādām Latvijas nevalstiskajām organizācijām.

Eiropas kalendārā gada noslēguma pasākumā piedalīsies Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, pasniedzot pateicības rakstus septiņiem Eiropas Pilsoņu gada labas gribas vēstniekiem Latvijā, kā arī tiem organizāciju vadītājiem, kuri ar savu aktīvo darbību ir devuši nenovērtējamu ieguldījumu visa gada norisē. Pasākuma laikā tiks godināta arī četrpadsmit gadus vecā skolniece Anastasija Cunskaja, kura ir viena no Eiropas Komisijas rīkotā starptautiskā īsfilmu konkursa "Young Voices Against Poverty" ("Jaunās balsis pret nabadzību") laureātēm.

Pasākumā tā dalībniekus ar klavesīna mūziku priecēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā asociētās profesores, Baha mūzikas fonda prezidentes un Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla direktores Ainas Kalnciemas audzēkņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)