Banner 980x90

Februāra rēķini par siltumu rīdziniekiem būs mazāki

Par februāra apkuri rīdziniekiem būs jāmaksā vidēji par 32% mazāk nekā janvārī, liecina AS "Rīgas siltums" izrakstīto rēķinu par patērēto siltumenerģiju janvārī un februārī analīze, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Rēķinus ietekmēja vairāki faktori: pirmkārt, februārī siltuma patēriņš samazinājies vidēji par 30%, salīdzinot ar janvāri. Tā pamatā ir āra gaisa temperatūras starpība: vidējā āra gaisa temperatūra februārī bija +1,1 C (plus viens, komats, viens grāds), kas ir par 6 grādiem siltāk, nekā janvārī, kad tā bija -5,1 C (mīnus pieci, komats, viens grāds).

Otrkārt, pateicoties samazinātajai dabasgāzes tirdzniecības cenai, siltuma cena februārī bija 56,47 EUR/MWh (39,69 Ls/MWh) bez PVN, kas ir par teju 2% zemāka, salīdzinot ar siltuma cenu janvārī, kad tā bija 57,40 EUR/MWh jeb 40,34 Ls/MWh (bez PVN).

Jāpievērš uzmanība, ka dažādā siltumenerģijas patēriņa dēļ iedzīvotājiem rēķinu samazinājums var atšķirties! Siltuma patēriņu ietekmē katras mājas norobežojošo konstrukciju siltumtehniskie rādītāji - mājas, jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī apsaimniekotāju ieregulētais režīms individuālajos siltummezglos.

Apkures izmaksas ir zemākas līdz pat 50% tajās mājās, kurās veikti energotaupīšanas pasākumi, piemēram, Celmu ielā 5 (apsaimnieko DzĪB "Celmi 5"), Ozolciema ielā 46/3 (SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", iecirknis "Zemgale"), Bebru ielā 4, Kurzemes prospektā 14 (DzĪKS "Kurzemes nams 14"), Lielvārdes ielā 101 un 103 (DzĪKS "Bāka 2") u.c.

Lai mājoklī nodrošinātu komfortablu temperatūru un reizē arī efektīvi izmantotu siltumenerģiju, AS "RĪGAS SILTUMS" aicina māju īpašniekus un apsaimniekotājus lietot individuālo siltummezglu priekšrocības. Apkures temperatūras samazināšana individuālajos siltummezglos par 1 grādu, ļauj ietaupīt ap 5% no apkures izmaksām.

AS "Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometri, no kuriem 74% atrodas AS "RĪ" īpašumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)