Banner 980x90

Food Union ieguldīs pusmiljonu eiro eksperimentālā pilotražotnē

Vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union 2014.gadā ieguldīs pusmiljonu eiro unikālas eksperimentālas pilotražotnes izveidē ar mērķi efektivizēt un paātrināt jaunu un inovatīvu piena produktu un saldējuma izstrādi un testēšanu, kas ir viena no Food Union stratēģiskajām prioritātēm tuvākajos gados, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Food Union sabiedrisko attiecību konsultante Linda Ļisicina.
Food Union būs pirmais piena pārstrādes uzņēmums Baltijā, kas izveidojis modernāko iekārtu un visplašākās funkcionalitātes pilotražotni.

"Līdz šim jauno produktu receptūru izstrādei tika izmantotas izejvielu piegādātāju laboratorijas, savukārt testa apjomu ražošanai – uzņēmuma esošās jaudīgās ražošanas iekārtas, kas rezultātā bija dārgs un ilglaicīgs process. Lai būtiski samazinātu izmaksas jaunu un inovatīvu produktu izstrādē un paātrinātu izstrādes procesu, nolēmām ieguldīt pusmiljonu eiro modernā pilotražotnē, kur iespējams veikt pilnu izstrādes ciklu no A līdz Z. Pateicoties tai, Food Union spēs vēl dinamiskāk izstrādāt jaunus produktus un vienlaikus ietaupīs desmitiem tūkstošu eiro ik gadu. Ar eksperimentālās pilotražotnes izveidi Food Union nostiprinās līderību reģionā inovatīvu piena produktu ražošanā," skaidro Food Union ģenerāldirektors Sergejs Beshmeļņickis.

Eksperimentālo pilotražotni veido jaunākās paaudzes tehnoloģiskās iekārtas, kas pilnībā imitē piena pārstrādes procesus. To uzdevums ir izstrādāt un attīstīt jaunus un inovatīvus piena produktus un saldējumu nelielā apjomā un īsā termiņā. Pilotražotnē bez ierobežojumiem varēs izstrādāt un testēt dažādu piena produktu, piemēram, jogurtu, skābpiena produktu, krēmsieru, kausēto sieru, putoto desertu un saldējuma receptūras un noslīpēt ražošanas tehnoloģijas.

"Šī gada martā Food Union prezentēja unikālu produktu Baltijas reģionā – RASA saldos krēmsierus ar avenēm un cepumiem. Šī produkta izstrādes process ilga gandrīz gadu un investīcijas unikālas receptūras un tehnoloģiju izstrādē sastādīja vairāk nekā 10 tūkstošus eiro. Pateicoties eksperimentālajai pilotražotnei, līdzīgu produktu izstrāde aizņems no diviem līdz četriem mēnešiem un samazinās izstrādes procesa izmaksas vismaz piecas reizes," papildina Food Union Izpētes un attīstības daļas vadītājs Aleksandrs Majorovs.

Eksperimentālās pilotražotnes izveide AS Rīgas piena kombināts telpās ir uzsākta un to plānots pabeigt līdz šī gada jūlijam. Pilotražotnē strādās labākie AS Rīgas piena kombināts Izpētes un attīstības daļas darbinieki.

Food Union zīmols apvieno divus lielākos piena ražotājus Latvijā AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens. Food Union atspoguļo jaunu darbības filosofiju un vērtības, kuru pamatā ir jaunrade, radoša pieeja produktu izstrādē, vēlme pastāvīgi meklēt jaunas idejas un izvirzīt ambiciozus plānus. 

Food Union ir lielākais piena pārstrādātājs Latvijā un viens no lielākajiem darba devējiem valstī. Food Union šobrīd strādā vairāk nekā 800 darbinieki. Food Union apgrozījums gadā pārsniedz 100 miljonus eiro. Food Union ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 zemnieku saimniecībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)