Banner 980x90

Godinās Latvijas brīvības cīņās kritušos sabiedroto jūrniekus

17.oktobrī, plkst.10.00 Daugavgrīvā Jūras spēku flotiles Patruļkuģu eskadrā notiks piemiņas pasākums par godu Lielbritānijas, Francijas un Īrijas jūrniekiem, kas krituši, sniedzot atbalstu Latvijas brīvības cīņās 1919.gadā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa.

Piemiņas pasākumā piedalīsies Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis, Jūras spēku flotiles komandieris jūras kapteinis Rimants Štrimaitis, kā arī Apvienotās karalistes, Francijas un Īrijas ārkārtējie un pilnvarotie vēstnieki Latvijā, un citi viesi.

Piemiņas vietā paredzēta ziedu nolikšana un Nacionālo bruņoto spēku virskapelāna aizlūgums, pēc tam iziešana jūrā ar patruļkuģi P-08 "Jelgava" un piemiņas vainagu nolaišana jūrā.

1919. gada rudenī Lielbritānijas un Francijas karakuģi, kuru apkalpē bija arī īru jūrnieki, sniedza nepieciešamo artilērijas atbalstu Latvijas armijas desanta operācijai Daugavgrīvā. Šis uzbrukums bija sākums Rīgas un pārējās Latvijas teritorijas atbrīvošanai no Bermonta-Avalova armijas. Kauju laikā gāja bojā 9 un tika ievainoti 6 sabiedroto jūrnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)