"Hesburger" restorānos piedāvā Latvijas burkānu rudens ražu
"Hesburger", Baltijā lielākās ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes pircējiem oktobrī pieejama Latvijas ražotāju "SunCrisp" mazo burkānu rudens raža. Salas pagastā audzētie "SunCrisp" kraukšķīgie burkāniņi pieejami visos "Hesburger" restorānos Baltijā, tajā skaitā arī 37 "Hesburger" restorānos Rīgā un Latvijas reģionu pilsētās.
"SunCrisp" burkānu rudens ražas novākšanas un burkānu sagatavošanas fotogrāfiju stāsts skatāms saitē: http://on.fb.me/1aHzpLI.
"Hesburger" attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela: "Ir patiess prieks, ka esam īstenojuši veiksmīgu sadarbību ar Latvijas ražotājiem, nodrošinot daudzveidīgu un kvalitatīvu sortimentu mūsu pircējiem visā Baltijā. "Hesburger" un "SunCrisp" sadarbība burkānu piegādē tika uzsākta 2013.gada janvārī, nodrošinot pircējiem iespēju kopā ar jebkuru komplektu frī kartupeļu vai mazo salātu vietā izvēlēties svaigos un kraukšķīgos mini burkāniņus. Desmit mēnešu laikā esam novērojuši, ka no Baltijas valstīm tieši Latvijas pircēji vislabprātāk izvēlas maltītes komplektu papildināt ar mini burkāniņiem."
"SunCrisp" īpašās šķirnes mazie burkāni aug uzņēmuma laukos Babītes novada Salas pagasta Gātciemā, 20 hektāru platībā. Lai nodrošinātu vienmēr svaigu produkciju un saglabātu burkānu vērtīgās uzturvielas, "SunCrisp" burkāni tiek sagatavoti ēšanai tikai īsi pirms piegādes "Hesburger" restorāniem.
SIA "SunCrisp" vadītājs Harolds Bulmanis: "Šovasar, pateicoties siltajam un saulainajam laikam, burkānu raža ir īpaši veiksmīga. Mūsu pircēji un sadarbības partneri novērtē iespēju iegādāties Latvijā audzētus burkānus, kas fasēti ar veselīgo miziņu, saglabājot to vērtīgās uzturvielas un svaigo garšu. Jāuzsver, ka "SunCrisp" burkānu augsto kvalitāti apliecina arī neatkarīgo auditoru piešķirtie sertifikāti - "GLOBAL GAP" par īstenoto labo lauksaimniecības praksi un "BRC" sertifikāts par produkcijas kvalitāti un ražotnes standartiem."
Par "Hesburger"
Somijā dibinātais ģimenes uzņēmums "Hesburger" savu darbību sāka 1966.gadā, kad Somijas pilsētā Naantali atvēra pirmo grila kiosku. Pirmais ātro ēdienu restorāns ar nosaukumu "Hesburger" tika atvērts 1980.gadā Turku, uzņēmumam pakāpeniski iekarojot stabilas tirgus pozīcijas pašu mājās, kā arī tuvākajos kaimiņu reģionos. Šobrīd "Hesburger" vada vairāk nekā 390 restorānus un nodarbina 6000 darbinieku.
Baltijas valstīs ir 103 "Hesburger" restorāni, 37 no tiem izvietoti Latvijā (17 - Rīgā un 20 – Latvijas reģionu lielākajās pilsētās).
"Hesburger" ķēde sadarbojas arī ar Latvijas uzņēmumu "Food Union" par piena "Lāsēns" piegādi visiem Baltijas valstu restorāniem.