Banner 980x90

"Iļģuciema" kino klubā aicina iepazīt mēmā kino klasiku

Rīgas kultūras centra "Iļģuciems" Amatu nama kamerzālē 23.janvārī plkst.18.30 notiks šogad jau otrā kino luba lekcija. To vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs, un tās tēma – "Mēmā kino klasika", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta kultūras centra speciāliste Alīse Krilova.

No vissenākiem laikiem smiekli pavada cilvēka dzīvi, kompensējot nāves neizbēgamības traģisko apjautu. Cilvēki, kuriem piemīt spēja uzjautrināt citus, iemest smieklu dzirkstis īgnuma mijkrēslī, ir labprāt gaidīti ikvienā sabiedrībā. Komiskais caurvij arī visu kino vēsturi no pašiem tās sākumiem. Visā pasaulē cilvēki apmeklēja kinoteātrus, lai ļautos smiekliem.

Šajā un dažos turpmākajos KINO KLUBA lektorijos tiks piedāvāts lekciju cikls par trim izciliem komiķiem: Haroldu Loidu, Basteru Kītonu un Čarliju Čaplinu. Pagājušā gadsimta 20.gados viņi bija karaļi. Visā pasaulē skatījās viņu filmas un smējās līdz asarām. Šī lieliskā trijotne pacēla komēdiju no lētiem jokiem līdz asprātībai, kas neļauj šiem darbiem novecot. Cikls atgādinās par nezūdošajām vērtībām, ko glabā kino vēsture.

23.janvārī plkst.18.30 lekcija par Haroldu Loidu /Lloyd/ (1893-1971) – labi audzinātu jaunu cilvēku, mazliet kautru, vienmēr pieklājīgi ģērbušos, raga brillītēs. Filmās viņš nonāk visgrūtākajās situācijā, bet vienmēr atrod izeju, kā balvu saņemot mīļotās skūpstu un roku. Laimīgās beigas dāvāja prieku miljoniem cilvēku un apliecināja, ka katrs pats ir savas laimes kalējs, un ne tikai Amerikā.

Tiks demonstrēta Loida satraucošā komēdija Beidzot drošībā (1923). Noslēpumu kā šī filma uzņemta, Loids nevienam neatklāja un paņēma līdzi kapā, atstājot vielu kino vēsturnieku diskusijām.

Ieejas maksa – 2,00 eiro, bērniem, skolēniem un pensionāriem – 1,00 eiro


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)