Banner 980x90

IT olimpiādē uzvar 1.ģimnāzijas un LU jaunie programmētāji

9.novembrī  piecas labākās skolēnu un studentu komandas sacentās septītās IT Olimpiādes finālā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Lattelecom sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Zanda Šadre.

Par uzvarētājiem skolēnu kategorijā tika atzīta Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas komanda "Bezsakars" – Mikus Upmalis, Māris Baumanis un Mārtiņš Zariņš, savukārt studentu kategorijā labākie bija Latvijas Universitātes komanda "PENTAKILL" – Roberts Darģis, Jānis Gruzis un Aleksandrs Rilins.

Otro vietu skolēnu kategorijā ieguva apvienotā Rīgas Klasiskās ģimnāzijas un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas komanda "Keep calm and carry on", savukārt trešo vietu un specbalvu par vislabāk izpildīto pirmās kārtas uzdevumu ieguva Daugavpils 9. vidusskolas komanda "Zirgagalva". Studentu kategorijā otrajā vietā ierindojās Rīgas Tehniskās universitātes komanda "Kvit".

"Šogad pirmo reizi IT Olimpiādes dalībniekiem bija jāveido programmas apstākļos, kas pietuvināti reālai situācijai industrijā. Liels prieks, ka visiem izdevās panākt rezultātu un piegādāt programmas, demonstrējot izcilas spējas. IT Olimpiādes finālā jaunie profesionāļi parādīja savas spējas strādāt ar mūsdienu tehnoloģiskajiem risinājumiem saspringtos apstākļos," uzsvēra Lattelecom Technology Programmatūras risinājuma realizācijas dienesta direktors Aleksejs Beloglazovs.

Finālā dalībnieki izstrādāja programmas darbam ar Microsoft Kinect tehnoloģiju – tajā iebūvēti infrasarkano staru sensori, kas uztver cilvēka ķermeņa un roku kustības, kā arī mikrofoni un videokameras. Septiņu stundu laikā jaunajiem programmētājiem bija jāpielāgo pusfinālā izstrādātais risinājums – preču elektroniskais katalogs, lai to varētu vadīt ar Kinect tehnoloģiju.

"Microsoft Latvia ir gandarīts par iespēju sadarboties ar partneti Lattelecom Technology un būt daļa no šī pasākuma, atklājot Latvijas jauniešos esošo inovāciju potenciālu un sniedzot iespēju izstrādāt risinājumu ar tehnoloģijām, par kuru eksistenci daļa no dalībiekiem pat nenojauta. Olimpiādes dalībnieki pārsteidza žūriju ar spēju vienas dienas laikā bez priekšzināšanām un nojautas par sagaidāmo fināla uzdevumu izstrādāt strādājošas programmas, kas bija kontrolējamas ar Kinect palīdzību. Šis konkurss kārtējo reizi apliecina Latvijas jauniešu milzīgo potenciālu," saka Aigars Mačiņš, žūrijas pārstāvis un Mictosoft Latvia tehnoloģiju eksperts.

Uzvarētājiem tika pasniegtas vērtīgas balvas – 1. vietas ieguvēji saņēma ceļojošo kausu, kā arī iespēju kā goda viesiem piedalīties ikgadējā pasākumā "Lattelecom Diena", kurā pulcējas 500 Latvijas lielāko uzņēmumu vadītāji un galvenie IT speciālisti. Tāpat 1. vietas ieguvēji katrs saņēma planšetdatoru. 2. vieta saņēma plaukstas datorus Raspberry Pi, Progmeistars datorkursus skolēniem un Baltijas Datoru akadēmijas MTA sertifikācijas komplektu studentiem (Microsoft Technology Associate sertifikācijas eksāmens un eksāmena treniņtests tehnoloģijai pēc studenta izvēles). 3. vieta saņēma ikdienai noderīgus aksesuārus – bezvadu Arc Touch datorpeles un klaviatūras.

IT Olimpiādes dalībnieku darbus vērtēja Lattelecom Technology un Microsoft Latvia eksperti. IT Olimpiāde notiek septīto gadu.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)