Banner 980x90

Jūlijā Rīgas Jūgendstila muzejā norisināsies ziedu mēnesis

Laikā, kad daba svin savu pilnbriedu un saule staigā pa zemes virsu, Rīgas Jūgendstila muzejs ielūdzis viesos Latvijas dārzu un pļavu krāšņākos ziedus, kas iekārtojušies jūgendstila apartamentos un ļauj ikvienam muzeja apmeklētājam apbrīnot vasarīgo krāsu paleti un ieelpot reibinošo aromātu.
Augu valsts jūgendstila māksliniekiem bija viens no spēcīgākajiem mākslinieciskās iedvesmas avotiem. Ziedu motīvi bieži tika izmantoti, veidojot tapešu rakstus, rotaslietas un interjera priekšmetus. Par īsteniem jūgendstila ziediem varam dēvēt rozes, lilijas, ūdensrozes un īrisus. Taču jūgendstila māksliniekus iedvesmoja ne tikai eksotiski telpaugi, bet arī dzimtās zemes pļavās sastopami savvaļas augi.

Rīgas Jūgendstila muzejā ziedi redzami ne tikai vāzēs un puķu podos. Vērīgākie muzeja apmeklētāji varēs saskaitīt augu motīvus gan muzeja sienu un griestu apdarē, gan interjera priekšmetu aprisēs un gleznojumos.

Rīgas Jūgendstila muzejs jūlijā aicina savus apmeklētājus fotografēt ziedu kompozīcijas muzeja interjerā un sūtīt uzņemtās fotogrāfijas uz e-pastu jugendstils@riga.lv, lai kopīgi veidotu virtuālo fotoizstādi, kas būs apskatāma Rīgas Jūgendstila centra mājas lapā www.jugendstils.riga.lv
{baneris}
Visu jūliju muzeja izstāžu zālē būs apskatāma arī izstāde "Muzeja dāvinājumi un jaunieguvumi", kas tapusi, pateicoties daudzajiem atbalstītājiem, kas muzejam dāvinājuši jūgendstila laika sadzīves un interjera priekšmetus, apģērbus, fotogrāfijas un grāmatas. Lielai daļai šo ģimenes relikviju līdzi uz muzeju atceļojuši aizraujoši stāsti. Izstādē apskatāmi arī interesantākie muzeja jaunieguvumi.

Ar Ziedu mēnesi Rīgas Jūgendstila muzejs turpina speciālās ikmēneša programmas apmeklētājiem. Šogad muzejā jau noticis Mīlētāju mēnesis, Teātra mēnesis, Mākslas mēnesis, Ģimeņu mēnesis un Vārda dienu mēnesis. Rīgas Jūgendstila mājas lapas sadaļā Galerijas var apskatīt spilgtākos fotomirkļus no aizvadītajiem mēnešiem.

Tematiskie mēnešu pasākumi turpināsies arī turpmāk - Rīgas svētku ietvaros svinēsim svētkus arī Alberta ielā, septembrī aicināsim uz Dzejas mēnesi, oktobrī - uz Kulinārijas mēnesi.

Rīgas Jūgendstila muzejs atrodas Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas). Muzejs atvērts no plkst.10.00 līdz 18.00 katru dienu, izņemot pirmdienas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)