Banner 980x90

Ķekavā atklās sociālās aprūpes centra telpas un liftu

12.novembrī  Ķekavā ar vairākiem nozīmīgiem sociāliem notikumiem tiks aizvadīta Starptautiskā sociālo darbinieku diena, atklājot jaunās Ķekavas sociālās aprūpes centra paplašinātās telpas un izbūvēto liftu, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļas vadītāja Vineta Bērziņa.

Kā stāsta Ķekavas sociālās aprūpes centra vadītāja Ingūna Zirne, līdz šim sociālās aprūpes centra ilgstošās aprūpes klientu vajadzībām tika izmantots ēkas otrais stāvs, taču, pieaugot pieprasījumam pēc pansionāta pakalpojumiem, palielinājusies arī nepieciešamība pēc papildu telpām.

Ņemot vērā, ka lielai daļai centra iemītnieku ir kustību funkcionālie traucējumi, tādēļ bija ļoti būtiski izbūvēt arī liftu, kas turpmāk atrisinās šiem cilvēkiem sarežģīto pārvietošanās problēmu ārpus telpām.

Šobrīd Ķekavas sociālās aprūpes centrā mitinās 44 klienti. Vienā istabiņā kopā dzīvo trīs līdz četri cilvēki. Rindā uz šo pakalpojumu gaida vēl aptuveni 20 pretendenti. Tie ir ļaudis, kuri vairs nespēj paši par sevi parūpēties, un vienīgi no aprūpētāja ir atkarīga viņu dzīves kvalitāte.

Ķekavas sociālās aprūpes centra vajadzībām izbūvētā lifta un jaunās sociālās aprūpes telpu atklāšanas notiks 12.novembrī plkst.14.00 Ķekavā, Gaismas ielā 19, k. 8. Bet plkst.15.00 Starptautiskās sociālo darbinieku dienā pašvaldība pateiksies arī sociālā darba veicējiem par ieguldīto darbu sociālās jomas pilnveidošanā Ķekavas novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)