Banner 980x90

Klasiskās mākslas galerijas "Antonija" izsolē - rekords

Klasiskās mākslas galerijas "Antonija" novembrī rīkotajā 29. mākslas darbu izsolē "Latviešu glezniecības meistardarbi"  tika piedāvāti daudzi darbi ar muzejisku vērtību,pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta galerijas pārstāve Ineta Purmale-Grīnhofa.

Izsolē tika sasniegts Latvijā jauns mākslas darbu solīšanas rekords mākslas darbam, kas radīts pēc 1940.gada.

Izcilā gleznotāja Jāņa Pauļuka 1943.gadā gleznotais "Pašportrets"  tika uzsolīts no 12 000 Ls uz 47 000 Ls. Šajā gleznā mākslinieka bālais, puskailais augums uz tumša fona aizsegts tikai ar paleti, bet izteiksmīgās acis pauž apņēmību. Glezna nes sevī vēstījumu, ne velti šī glezna bijusi vairākkārt reproducēta mākslas grāmatās un izstādīta daudzkārt izstādēs.

Kopumā ir palielinājusies interese par latviešu mākslas darbiem, to skaitās arī no Krievijas pircēju puses.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)