Banner 980x90

Klienti "Rīgas siltumam" parādā ap 260 000 eiro; līdzīga situācija bijusi arī pirms gada

Foto: Riga24.lv
Foto: Riga24.lv
AS "Rīgas siltums" klientu parāds pašreiz ir ap 260 000 eiro apmērā, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

Viņa norāda, ka situācija ar parādiem "ir dinamiska un mainīga", taču pašreizējā parāda summa atbilstot parādu summai pērn.

Siltumenerģijas parādu sarukšanu pozitīvi ietekmē zemais siltumenerģijas tarifs Rīgā, kas oktobrī ir 47,18 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa. Salīdzinot ar pagājušo gadu, tas sarucis par 19%. Turklāt siltumenerģijas tarifs Rīgā ir zemākais Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.

Kopumā maksājuma disciplīna Rīgā šajā apkures sezonā tiekot vērtēta kā apmierinoša un salīdzinājumā ar iepriekšējo apkures sezonu būtiski neesot mainījusies. "Rīgas siltuma" darbinieki šajā apkures sezonā turpināja problemātisko klientu monitoringu, brīdinājuma vēstuļu izsūtīšanu, kā arī ēku dzīvokļu īpašnieku informēšanu par izveidojušos situāciju ar parādiem, pastāstīja Rence. Šajā apkures sezonā nosūtīti vairāk nekā 36 000 vēstuļu dzīvokļu īpašniekiem, kas ir par aptuveni 8000 vairāk nekā iepriekšējā apkures sezonā.

Šie pasākumi veikti, lai mudinātu iedzīvotājus aktīvāk iesaistīties savas mājas pārvaldīšanas procesā, komunicēt ar mājas pārvaldnieku, sekot rēķinu par piegādāto siltumenerģiju apmaksai un savlaicīgi risināt jautājumu par līdzekļu uzkrājumu parāda nomaksai, tādējādi nodrošinot apkures pieslēgšanu mājai, iestājoties aukstajam laikam, skaidroja Rence.

Viņa norādīja, ka "Rīgas siltums" augstu vērtē sadarbību ar klientiem un izsaka pateicību tiem siltumenerģijas lietotājiem un ēku īpašniekiem un pārvaldniekiem, kuri savlaicīgi veic maksājumus par patērēto siltumenerģiju, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi un komfortablus apstākļus dzīvokļos. Kā "labākos dzīvojamā fonda maksātājus" "Rīgas siltums" norāda pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", SIA "Rīgas pilsētbūvnieks", dzīvokļu īpašnieku kooperatīva sabiedrības (DzĪKS) - "Zasulauks", "Pļavnieki", "Lāčplēsis", "Bāka-2", "Zinātne", "Pleskodāle", "Ziemeļblāzma", "Staburags", "Imanta" un "Lielupe-21".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)