Banner 980x90

Koncerti, kas priecēs džeza un rokenrola baudītājus

Šonedēļ, kad darba dienu vakari solās būt īpaši silti un saulaini, kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" aicina baudīt daudzveidīgu un kvalitatīvu bezmaksas koncertu programmu pašā Rīgas centrā – Stacijas laukumā. Ceturtdien, 6.augustā, klausītājus priecēs smooth jazz izpildītāji "Smooth Band", savukārt piektdien, 7.augusta vakarā, uz skatuves kāps komponists Vilnis Kundrāts ar grupu "Boogie Drivers", kas izpildīs oriģinālmūziku ar pazīstamu latviešu dzejnieku tekstiem.

Uzsākot "Origo Summer Stage" sestās sezonas augusta koncertprogrammu, 6.augustā no plkst.16.00 līdz 19.00 uz "Origo Summer Stage" skatuves uzstāsies grupa "Smooth Band", kas dibināta 2009.gadā un tās sastāvā apvienojušies Latvijā jau zināmi mūziķi – taustiņinstrumentālists Viktors Ritovs, ģitārists Artūrs Kutepovs, basists Oļegs Grišins un bundzinieks Andris Buiķis. Grupa izpilda smooth jazz, jazz pop un latino mūziku, kā arī 1960. – 2000.gadu populārākos hitus.

"Uz "Origo Summer Stage" skatuves izpildīsim orģinālus skaņdarbus, kā arī pazīstamas dziesmas un džeza klasikas aranžējumus. Uz festivāla skatuves vienmēr ir patīkami uzstāties, jo tiek nodrošināta lieliska skaņa, skatuve atrodas pašā Rīgas centrā, klausītājiem ieeja ir bez maksas un tie, kas vēlas, var pat baudīt vakariņas uz kvalitatīvas mūzikas fona," par koncertiem uz "Origo Summer Stage" skatuves," stāsta grupas taustiņinstrumentālists Viktors Ritovs.

Savukārt 7.augustā no plkst.16.00 līdz 19.00 uzstāsies grupa "Boogie Drivers", kas izpilda oriģinālmūziku latviešu valodā rokenrola, blūza un roka žanros, atskaņojot dziesmas ar Elsberga, Zirņa, Brūvera, Ziedoņa un citu latviešu dzejnieku tekstiem. Lai panāktu septiņdesmito gadu rokmūzikas atmosfēras un skanējuma raksturīgās iezīmes, grupa izmanto gan oriģinālās "Hammond" ērģeles, gan arī klasiskus lampu pastiprinātājus ģitārai un arī citu vintage tehniku.

Šobrīd grupā muzicē Miķelis Vanags (vokāls, ģitāra), Kristiāns Kosītis (basģitāra), komponists Vilnis Kundrāts ("Hammond" ērģeles) un Artūrs Sedriks Sinkevičs (sitaminstrumenti).

"Festivāls "Origo Summer Stage" ir unikāls, jo tajā tiek pārstāvēti ļoti dažādi žanri un katru gadu redzams kaut kas jauns un interesants. Arī mūsu sastāvs šogad ir citāds nekā pagājušajā gadā, jo apvienībā kopā ar mani spēlē jaunieši - basistam ir 19 gadu, pārējiem – 20. Tāpat mēs esam no jauna iestudējuši programmu, kura ir amerikāniska pēc mūzikas stila, bet latviska pēc sava satura un tekstiem, jo dziedam latviešu valodā. Žanriski no amerikāņu mūzikas uz "Origo Summer Stage" skatuves būs dzirdams gan blūzs un rokenrols, gan roka mūzikas elementi," par grupas "Boogie Drivers" gaidāmo koncertu stāsta komponists Vilnis Kundrāts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)