Banner 980x90

Latvijas Leļļu teātris sveiks administratori Dzidru Ādamu

Latvijas Leļļu teātra pārstāvji 25.septembrī dosies sveikt teātra ilggadējo galveno administratori Dzidru Ādamu 80.dzimšanas dienā. Bijušās kolēģes sveikšana kļuvusi par tradīciju jau kopš 2001.gada, kad Dzidra Ādama devās pelnītā atpūtā, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv pastāstīja Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Anda Dzenīte.


Leļļu teātra galvenās administratores pienākumus Dzidra Ādama veica laikā no 1960. līdz 2001.gadam. Teātra direktora Jāņa Žīgura darbības laikā viņai bija uzticēti arī teātra pedagoga un literārās daļas vadītāja pienākumi. Šajā laikā viņa daudz rūpējās par teātra repertuāra izvēli, pieskaņojot to audzināšanas un izglītības darbam skolās.

Neaptverami lielu darbu Dzidra Ādama veikusi Leļļu teātra darba plānošanā un organizēšanā gan 60.gados, kad teātrī darbojās divas krievu un divas latviešu aktieru trupas, gan arī visos turpmākajos viņas darba gados. Un jāņem vērā, ka paplašinoties teātra starptautiskajiem sakariem, un daudzveidojoties teātra repertuāram un dažādām aktivitātēm, gadu no gada paplašinājās darba apjoms.

Dzidra Ādama sava Valsts leļļu teātra darba mūža garumā pieredzējusi nomaināmies 11 teātra direktorus, kas liecina par viņas spēju saprasties un sadzīvot ar dažāda rakstura un temperamenta cilvēkiem, paturot par galveno mērķi teātra izdzīvošanu, labo slavu un popularitāti. Dzidra Ādama apbalvota ar vairākiem Kultūras ministrijas Goda rakstiem par ieguldījumu kultūras un mākslas popularizēšanā, bērnu un jaunatnes estētiskajā audzināšanā un Leļļu teātra viesizrāžu organizēšanā, kā arī ar Kultūras ministrijas Atzinības Rakstu "Par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu Valsts leļļu teātrī" 2000.gadā.





Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)