Banner 980x90

LBS cer uz vismaz vienas LBL finālspēles aizvadīšanu "Arēnā Rīga"

Latvijas Basketbola savienība (LBS) joprojām cer, ka vismaz vienu no izšķirošajām "Aldara" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālspēlēm "VEF Rīga" komanda aizvadīs "Arēnā Rīga", sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Basketbola līgu direktors Ēriks Ozols.

LBL finālsērija, kurā "VEF Rīga" sacenšas ar "Ventspils" komandu, sākās aizvadītajā nedēļas nogalē. Savu pirmo mājas spēli pašreizējie Latvijas čempioni aizvadīja Saldū.

LBL nolikums nosaka, ka finālspēles jāaizvada basketbola zālēs ar vismaz 1800 skatītāju vietām, bet šī punkta pārkāpuma gadījumā komandām solīts 5000 latu naudas sods par katru spēli. Saldū skatītāju vietu bija nedaudz vairāk par 1000, bet pēc oficiāliem datiem maču apmeklēja 950 līdzjutēji.

Tomēr LBS izvēlējušies šoreiz vien brīdināt "VEF Rīga" komandu, norādot, ka "zālē bija vismaz 150 brīvas sēdvietas". Ozols norāda, ka brīdinājums būs tikai viens un turpmāk komandai tiks piestādītas soda kvītis.

"Cerējām, ka viņi Saldū tomēr dabūs tās 1800 vietas, un pieļauju, ka "VEF Rīga" komanda pārrēķinājās," sarunā ar aģentūru LETA secināja Ozols. "Mēs jau iepriekš arī citiem klubiem pirmajā reizē esam piekāpušies un tāpēc smagāko soda mēru šoreiz nepiemērojām. Tomēr nākamajā reizē tādas atkāpes vairs nebūs."

"VEF Rīga" komanda vēl maija sākumā paziņoja, ka visu LBL finālsēriju aizvadīs Saldū, turpinot basketbola popularizēšanas programmu novados.

"Viņi var turpināt spēlēt, bet tad ir jārēķinās ar sekām - sods būs bez variantiem," stāstīja Ozols. "Šodien sazinājos ar "VEF Rīga" padomes priekšsēdētāju Edgaru Jaunupu. un viņam mūsu nostāja ir zināma. Vienība jaunumus par turpmākajām spēlēm sola sniegt pēc valdes sēdes."

Ozols atgādināja, ka "VEF Rīga" komandai LBL finālsērijā iespējamas vēl trīs mājas spēles un nolikumam atbilst zāles, piemēram, Jelgavā, Valmierā, Liepājā un Daugavpilī. "Tomēr mēs vēlētos, lai vismaz viena no izšķirošajām spēlēm tiktu aizvadīta "Arēnā Rīga"."

Tāpat "VEF Rīga" komandai piemērots 300 latu liels naudas sods par līdzjutēja uzskriešanu laukumā pirmās LBL finālspēles laikā.

"Tas bija disciplinārpārkāpums, un šajā jautājumā bija bez variantiem - apsardze ir jānodrošina spēlētāju un tiesnešu drošības dēļ," uzsvēra Ozols.

LBL finālsērijā līdz četrām uzvarām pašlaik rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Šobrīd sērijā iestājies pārtraukums uz pagaidām nezināmu laiku, jo "VEF Rīga" šonedēļ uzsāks dalību VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) ceturtdaļfinālā.

Nolemts, ka LBL finālsērijas trešā spēle notiks ceturtajā dienā pēc "VEF Rīga" pēdējās spēles VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā, ja rīdzinieki tajā zaudēs. Tādā gadījumā finālsērija tiks pabeigta Nolikumā paredzētajā termiņā - līdz 31.maijam.

Ja "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā izcīnīs uzvaru un piedalīsies pusfināla sērijā, kas sāksies 24.maijā, par LBL finālsērijas turpinājuma datumiem tiks lemts papildus.

Abas komandas LBL finālā sacenšas trešo gadu pēc kārtas. LBL finālā "VEF Rīga" spēlē ceturto reizi, bet ventspilniekiem šī ir četrpadsmitā finālsērija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)