Banner 980x90

LNO iestudējums iekļauts starptautiskajā projektā "Labākā Eiropas opera 2012"

Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktora un režisora Andreja Žagara veidotais Gaetāno Doniceti operas "Lucia di Lammermoor" iestudējums iekļauts unikālajā starptautiskajā Eiropas sabiedrisko televīziju sadarbības projektā "Labākā Eiropas opera 2012" (The Best of European Opera 2012), pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

Tas ir dokumentāls raidījums, kas vēsta par labākajiem operu iestudējumiem 2011. un 2012.gadā gan plašāk, gan mazāk pazīstamos Eiropas opernamos. Pārraidi plānots demonstrēt 59 pasaules valstīs, tostarp Latvijā, kā arī starptautiskajā mākslas kanālā "Arte". Skatītājiem Latvijā šis projekts tiek piedāvāts, pateicoties Latvijas Televīzijai; raidījums LTV1 ēterā būs skatāms 29.martā plkst.21.15.

TV projektā "Labākā Eiropas opera 2012" piedalās izcili mākslinieki: dziedātāji, diriģenti, režisori, kā arī izrāžu veidotāji. Tāpat raidījums piedāvā ekskluzīvu iespēju ieskatīties dažādu Eiropas operas iestudējumu aizkulisēs, piedzīvot pārsteidzošus atklājumus, kā arī salīdzināt augstas kvalitātes iestudējumus un to dažādās stilistiskās interpretācijas.

Projektu organizē Eiropas Raidorganizāciju apvienība EBU (European Broadcasting Union) sadarbībā ar vairākām Eiropas televīzijām: Sveriges Television Ab Zviedrijā, kanālu ARTE G.E.I.E., Ceska Televize Čehijā, Latvijas Televīziju, Norsk Rikskringkasting AS Norvēģijā, Nederlandse Programma Stichting Nīderlandē un Sociedad Mercantil Estatal Television Espanola S.A. Spānijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)