Banner 980x90

Ludmilas Golubevas benefice "Ne vienmēr runcim krējuma pods"

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 2012. gada 1. jūnijā tiks atzīmēta aktrises Ludmilas Golubevas 85 gadu jubileja ar benefices izrādi "Ne vienmēr runcim krējuma pods"

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris aicina Jūs pievienoties svinībām – 2012. gada 1. jūnijā neatkārtojamā aktrise Ludmila Golubeva atzīmēs savu 85 gadu jubileju ar benefices izrādi "Ne vienmēr runcim krējuma pods" pēc A.Ostrovska lugas. Pēc izrādes teātra aktieri un aktieru mākslas kursa studenti suminās aktrisi ar jautru svētku priekšnesumu.

Ludmila GolubevaRīgas Krievu teātrī strādā no 1956. gada un šajā teātrī nospēlējusi lielu daudzumu lomu un saņēmusi vairākas godalgas. 2001. gadā Latvijas Aktieru ģilde nosauca L. Golubevu par gada labāko aktrisi. 2004. gadā aktrise tika nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai.

2011. gadā Ludmila Golubeva tika apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Ludmilas Golubevas lomas mūsdienu un klasiskās dramaturģijas iestudējumos atšķiras ar jauko individualitāti, augsto profesionālo meistarību un savdabīgumu. Pateicoties labām aktiera un muzikālajām dotībām, L. Golubeva vienmēr bijusi aktīvi aizņemta teātra repertuārā. Laikabiedru tēli viņas izpildījumā palika atmiņā ar S. Antonova izrādi "Sarautais rublis" (Darja), V. Rozova uzvedumu "Tradicionālā sanāksme" (Nosova), B. Vasiļjeva izrādi "Rītausmas šeit ir klusas…" (Kirjanova), V. Rozova iestudējumu "Medņa ligzda" (Vera Vasiljevna). I. Erkeņa izrādi "Spēle ar kaķi" (Tante). Aktrise radīja vairākus tēlus izrādē "Pagājušo gadu teātra joki" (2002) un V. Verbina "Mīlestība kā diagnoze" (2004), spēlēja Ģertrūdes lomu izrādē "Jasmīna" pēc Ingas Ābeles lugas, radīja tēlu izrādē "Viens no jums" un 2007. gadā – izrādē "Kroplis no Inišmānas salas" (Keita).

Izrādēs, kas iestudētas pēc krievu klasikas, aktrise radīja tādus tēlus kā Maņefa (A. Ostrovska "Gudram gudra nelaime") un Kvašņa (M. Gorkija "Dibenī"). Brīnišķīgi tautas raksturi radīti izrādēs pēc R. Blaumaņa lugām "Skroderdienas Silmačos" un "Trīnes grēki". Aizkustinoši tēli ir radīti izrādē "Oņegins" pēc A. Puškina motīviem un S. Aksakova uzvedumā "Sārtais ziediņš". Tagad viņa atveido Malaņju izrādē "Ne vienmēr runcim krējuma pods", par ko ieguvusi Krievijas ekspertu augsto novērtējumu festivālā Sanktpēterburgā, kā arī Ceļu apgaitnieces lomu Mazās zāles izrādē "Starpstacija".

2000. g. L. Golubeva atveidoja Pobedas Ļvovnas lomu Latvijas Televīzijas seriālā "Biļete līdz Rīgai" (pirmais latviešu-krievu kopprojekts), kuru iestudēja režisore V. Lejiņa. Aktrise kopumā atveidojusi 7 kinolomas.

Vairāk informācijas: http://www.trd.lv
Kase: 67 22 53 95

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)