Banner 980x90

Mārupē viena bērna uzturēšanas izmaksas bērnudārzā mēnesī - 206,85 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Mārupes novadā viena bērna uzturēšanas izmaksas bērnudārzā mēnesī šogad noteiktas 206,85 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldība ir aprēķinājusi vidējās izmaksas viena bērna uzturēšanai pirmsskolas izglītības iestādē saskaņā ar jauno metodiku.

Pērn uz iepriekšējā gada budžeta bāzes aprēķinātās viena bērna uzturēšanas izmaksas pirmsskolas izglītības iestādē bija 188 eiro mēnesī. Savukārt jaunā aprēķina metodika atšķirībā no iepriekšējās ietver vairākas papildu pozīcijas, kas palielina kopējās izmaksas par 10%.

Piemēram, viena no metodikā iekļautajām jaunajām izmaksu pozīcijām ir pamatlīdzekļu nolietojums. Ieviešot jebkuru jaunu pozīciju aprēķinā, pie tās korektas ieviešanas tika veikta papildu datu pārbaude un precizēti visi uzskaites parametri

Saskaņā ar jauno aprēķina metodiku Mārupes pašvaldības viena bērna uzturēšanas izmaksas pirmsskolas izglītības iestādē 2016.gadā būs 206,85 eiro mēnesī, kas sekos līdzi bērnam uz privāto pirmsskolas izglītības iestādi kā pašvaldības līdzfinansējums.

Mārupes novada pašvaldībā deklarēti 679 bērni, kas saņem pašvaldības un valsts līdzfinansējumu privāto bērnudārzu pakalpojumam.

Attiecībā uz pašvaldības līdzfinansējumu aukļu pakalpojumu saņemšanai pašreizējā kārtība un pašvaldības atbalsts 86 eiro apmērā ir spēkā līdz 2016.gada 31.maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)