Banner 980x90

MK pieņem koncepciju turpmākai Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa īstenošanai

Šodien, 28.septembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē izskatīta Kultūras ministrijas (KM) izstrādātā koncepcija turpmākai Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa īstenošanai Latviešu strēlnieku laukumā Rīgā.
"Šodien Ministru kabinetā apstiprinātais rīcības plāns Okupācijas muzeja ēkas attīstībai un Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla izveidei demonstrē pilnu valdības izpratni par nepieciešamību īstenot šos projektus, kā arī pārliecību, ka iniciatīvu par šādas - nacionālas nozīmes - piemiņas vietas izveidošanu Rīgā nekādā gadījumā nedrīkst atlikt tālā nākotnē un tai jātop īstenotai tuvākajos gados. Lai iecere par kompleksa izveidi īstenotos, neatsveramu ieguldījumu devusi Okupācijas muzeja biedrība, muzeja darbinieki un atbalstītāji, kuri gadiem ilgi ir ticējuši idejai un tās realizēšanai. Racionāli un pragmatiski rīkojoties, mēs izpildīsim savu pienākumu un izveidosim Okupācijas muzeja un memoriāla kompleksu līdz 2014.gadam, lai Eiropas kultūras galvaspilsētas statusā Rīgā apliecinātu ne vien mūsu panākumus un sasniegumus mūsdienās, bet arī pienācīgā veidā atgādinātu par mūsu valsts vēstures tumšākajām lappusēm," norāda kultūras ministrs Ints Dālderis.

MK rīkojumā atbalstīts koncepcijā ietvertais situācijas risinājuma variants, kas paredz vistuvākajā laikā veikt neatliekamos rekonstrukcijas un remonta darbus Okupācijas muzeja darbības nodrošināšanai, bet jautājumu par memoriāla un Nākotnes nama projekta īstenošanu skatīt 2012. gada budžeta kontekstā.

Neatliekamos darbus, tostarp muzeja ēkas fasādes, lietus ūdens novadīšanas sistēmas un sanitārā mezgla rekonstrukciju, kā arī apkures sistēmas izbūvi veiks VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), kā finansējuma avotu izmantojot līdzekļus no valsts īpašumu atsavināšanas rezultātā gūtajiem ieņēmumiem, par attiecīgu summu samazinot 2011.gadā plānotās iemaksas valsts budžetā. Prognozējamās neatliekami veicamo darbu izmaksas ir Ls 350 000.

Kultūras ministrijai noteikts līdz 2012.gada 1.jūnijam sadarbībā ar VNĪ izvērtēt optimālākos būvniecības darbu finansēšanas modeļus un šo informāciju iesniegt Ministru kabinetā. KM uzsver, ka nav pieļaujama kavēšanās piemiņas memoriāla kompleksa īstenošanā. Tā būvniecība būtu jāpabeidz 2013. gadā, paredzot Okupācijas muzejam laiku ekspozīcijas iekārtošanai, lai 2014. gadā komplekss būtu pieejams apmeklētājiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)