Banner 980x90

Nacionālajā operā skatāma "Bohēma"

30.oktobrī plkst.19.00, Latvijas Nacionālajā operā būs iespējams apmeklēt Džakomo Pučīni operu "Bohēma", kur lomās būs trīs šī gada "Latvijas Gāzes" Gada balvas operai laureāti – Evija Martinsone (Mimī), Jānis Apeinis (Marsels) un Rihards Mačanovskis (Kolēns), pilsētas informācijas portālam Riga24.lv atklāja LNO preses birojā.

Operas "Bohēma" stāsts ir par mīlu, mākslu, draudzību un dzīvesprieku, ko izrādes galvenie varoņi nezaudē pat sarežģītās dzīves situācijās. Operas "Bohēma" varoņi ir tipiski 19.gadsimta nogales parīzieši: dzejnieks Rūdolfs, mūziķis Šonārs, filozofs Kolēns un mākslinieks Marsels. Draugu nabadzīgajā, bet jauneklīgi nebēdnīgajā ikdienā ienāk zīda izšuvēja Mimī. Diemžēl meitenes liktenis jau izšķirts – pat Rūdolfa mīlestība nespēj viņu glābt no smagās slimības.

Operas "Bohēma" 30.oktobra izrādē galvenās lomas izpildīs trīs šī gada "Latvijas Gāzes" gada balvas operai laureāti – labākā operas soliste Evija Martinsone un labākie operas solisti Jānis Apenis un Rihards Mačanovskis. Izrādes apmeklētāji varēs baudīt arī gruzīnu tenora Georga Onjani (Rūdolfs), Ingas Šļubovskas (Mizete) un Armanda Siliņa (Šonārs) sniegumu.

Iestudējuma diriģents ir Normunds Vaicis, režisors – Pēteris Krilovs, scenogrāfs – Andris Freibergs un kostīmu māksliniece – Ieva Kundziņa.

Plašāku informāciju par operas "Bohēma" izrādi un galveno lomu izpildītājiem iespējams aplūkot šeit.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)