Banner 980x90

No šodienas Rīgā būs apskatāma izstāde "Eiropas un Latvijas porcelāns. XXI gadsimts"

No šodienas, 2.septembra līdz 16.septembrim Eiropas Savienības mājā Aspazijas bulvārī 28 būs apskatāma Rīgas Porcelāna muzeja izstāde "Eiropas un Latvijas porcelāns. XXI gadsimts" un interesenti varēs piedalīties izglītojošos pasākumos un radošās darbnīcās.  
Eiropas Savienības mājas Mākslas istabā tiks izstādīti Latvijas un Eiropas mākslinieku darbi no Rīgas Porcelāna muzeja krājuma, kas tapuši pēdējā desmitgadē.

Paralēli izstādei Sarunu istabā vairākas reizes dienā - plkst.11.00, 13.00, 15.00, 17.00 tikts demonstrēta izglītojošā animācijas filma "Porcelāns?!", (rež. Nils Skapāns), kas iepazīstina skatītājus ar to, kas ir porcelāns un kā ar to var darboties.

Uz otra ekrāna Sarunu istabā nepārtraukti tiks demonstrēta prezentācija "Eiropas porcelāna dzimšana" - vēsturiski hronoloģisks skatījums ar vizuālo materiālu un tekstu par porcelāna pirmsākumiem un tā atklāšanu Eiropā.

Šodien, 2.septembrī no plkst.11.00 - 17.30, sveicot bērnus, skolēnus un studentus, skolas gaitas uzsākot, Zināšanu istabā darbosies porcelāna meistardarbnīca. Darbnīcu vadīs bijušās Rīgas porcelāna rūpnīcas māksliniece, pedagoģe Natālija Laminska, kura demonstrēs dažādus porcelāna apgleznošanas veidus rādīs, kā var izveidot porcelāna rozītes un citus mazus porcelāna nieciņus. Skolēniem būs iespēja arī pašiem izmēģināt apgleznošanu un, protams, uzdot visdažādākos jautājumus un saņemt izsmeļošas atbildes par darbošanos ar porcelānu.

Saliekot puzles, apmeklētāji varēs "restaurēt " Rīgas Porcelāna muzeja priekšmetus.

Šodien, 2.septembrī visu pasākuma laiku tiks demonstrēta animācijas filma "Porcelāns?!"

16.septembrī plkst.16.00 būs starptautiski pazīstamās latviešu keramiķes, LMA doktorantes Ineses Brants lekcija "Porcelāns Londonas muzejos". iepazīstinot ar vienu no ES dalībvalsts - Anglijas - porcelāna mākslu gan vēsturiskā aspektā, gan mūsdienu Londonas galeriju dzīvē. Lekcija būs bagātīgi papildināta ar vizuālo materiālu.

Visi pasākumi ir bez maksas! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)