Banner 980x90

Noslēgusies balsošana par titula "Sunim draudzīgākais gada veikums" kandidātiem

No 7.oktobra līdz 10.oktobrim interneta vietnē www.bigmatchshow.lv/konkurss lietotājiem bija iespēja balsot par titula "Sunim draudzīgākais gada veikums" finālistiem. Trīs finālistus no iepriekš pieteiktajiem kandidātiem atlasīja īpaša žūrija, kurā darbojās Juglas dzīvnieku patversmes "Labās mājas" pārstāve Linda Zirdziņa, pasākuma vēstnesis, aktieris Andris Bulis un "BIGBANK" vadītājs Artis Bērziņš.   Titula ieguvējs tiks paziņots 2013.gada 13.oktobrī, kad Skonto hallē norisināsies suņu labdarības izstāde "BIGBANK Match Show". Nominācijām tika izvirzīti kandidāti, kuri pēdējā gada laikā ir snieguši ieguldījumu kāda suņa vai suņu dzīves apstākļu vai veselības uzlabošanā, kā arī pievērsuši uzmanību un risinājuši klaiņojošo dzīvnieku problēmu Latvijā.   Par konkursa finālistiem iesniegtie apraksti:

Ivanda Krīgerteir suņu draugs un atbalsts, šī gada laikā Ivandas mājās pajumti grūtā brīdī ir raduši 13 suņi (bija arī suņu māmiņa, kurai piedzima astoņi kucēni). Ivanda uzņēmās rūpes par šiem suņiem, kamēr viņiem atradās īstie saimnieki vai tika meklēti jauni saimnieki.

Kristīne Rutulesirds pieder dzīvniekiem. Ar viņas gādību no bada, sāpēm un no drošas nāves ir izglābti daudz dzīvnieku. 2012.gadā viņa no piesiešanas pie koka paglāba Džusi - taksi jaukteni. Kad visi lauzīja rokas, ko darīt ar Džuses bijušo saimnieci, kas bija publiskojusi informāciju, ka suns ir lieks un no viņas tiks vaļā šādā nežēlīgā veidā, Kristīne daudz nedomāja un rīkojās. Viņa noorganizēja suņa paņemšanu no bijušās saimnieces, deva sunim pagaidu mājas, atkopa suni gan fiziski, gan psiholoģiski, strādāja ar suni un atrada Džusei jaunus saimniekus. Tagad Džuse dzīvo labvēlīgā ģimenē, ir lutekle un ir pilnībā aizmirsusi visus pārdarījumus. Bez Kristīnes Džuses varēja arī vairs nebūt. Kristīne ir pelnījusi atzinību ne tikai par Džuses glābšanu, bet arī par savu plašo sirdi. Viņa ir ļoti, ļoti palīdzējusi arī man un manai ģimenei. Kaut Latvijā būtu vairāk šādu cilvēku!

Anete Mellupe ir īsts eņģelis. Neskaitot to, ka viņa katru dienu rūpējas par saviem ļoti vecajiem un slimajiem vecvecākiem (tā vietā, lai darītu "jauniešu" lietas), viņa arī rūpējas par neskaitāmiem pamestu dzīvnieku mazuļiem. Mājās ir sakostas visas krēsla kājas, viss nepārtraukti jākārto, jāvāc, kucēnus vienus mājās atstāt nevar, bet Anete tos uzņem un aktīvi cenšas tiem atrast mājas. Viņa to dara tik nesavtīgi, kā neviens, un mīl sunīšus kā neviens. Viņa uzņems pie sevis jebkuru  dzīvnieciņu, pabaros, audzinās un aprūpēs, līdz tam uzradīsies mājas. Tas nav viegls darbs, bet viņa to dara no sirds un ar prieku.

Dzīvnieku draugi aicināti apmeklēt, kā arī piedalīties labdarības izstādē, jau šo svētdien, 13.oktobrī, lai ne tikai noskaidrotu "Sunim draudzīgākā gada veikuma"  titula ieguvēju, bet arī vērotu izstādi, kuras laikā dzīvnieki pierādīs sevi dažādās disciplīnās.   Līdz 11.oktobrim var pieteikt savu mīluli dalībai izstādē, iepriekš reģistrējoties interneta vietnē http://www.bigmatchshow.lv/lv/registracija, dalības maksa jeb ziedojums iepriekš piesakoties 4 Ls, pasākuma dienā - 5 Ls. Pasākumu aicināti apmeklēt arī citi interesenti. Ieeja labdarības izstādē ir par paša izvēlētu summu - ziedojumiem patversmei "Labās mājas".  

Konkursa "Sunim draudzīgākais gada veikums" un suņu labdarības izstāde "BIGBANK Match Show" organizatori ir biedrība "Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa" un "BIGBANK" AS Latvijas filiāle. Pasākumu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību pamesto dzīvnieku problēmai, tās risināšanas iespējām un atbalstīt klaiņojošo dzīvnieku patversmi. Arī šogad izstāde "BIGBANK Match Show" un konkurss "Sunim draudzīgākais gada veikums" notiks visās Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Programma, konkursa nolikums un cita plašāka informācija par pasākumu pieejama www.bigmatchshow.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)