Banner 980x90

Notiek Somugru tautu festivāls

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sestdien, 26. septembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā tiks atklāts Somugru tautu festivāls, kas svētdien, 27.septembrī, turpināsies Turaidā un Kolkā, aģentūru LETA informēja Rīgas Latviešu biedrības reklāmas un informācijas projektu vadītāja Krista Cērmane.

 

Pēc oficiālās atklāšanas sekos priekšlasījumi, kuros piedalīsies dažādu valstu lektori - no Ungārijas Jānošs Pustai un Kata Kubīņi, no Somijas Riho Grintāls, Marju Keivupū, kā arī Janīna Kursīte-Pakule no Latvijas Universitātes. Tāpat piedalīsies lektori no Igaunijas. Priekšlasījumos izskanēs somugru valodu un tradicionālās kultūras tēmas.

Plkst.18.00 notiks somugru tautu mūzikas un deju sarīkojums, kurā piedalīsies dažādu somugru tautu kolektīvi - Igaunijas mazākumtautību folkloras kopas un lībiešu folkloras kopas no Latvijas.

Paralēli atklāšanas aktivitātēm interesentiem būs iespēja skatīties dokumentālās filmas par somugru tautu tradicionālo dzīvesveidu, kā arī gleznu un foto izstādes.

Savukārt rīt, kad notiks festivāla otrā diena, Turaidas muzejrezervātā notiks "Vidzemes lībiešu diena", bet Kolkas pagastā - "Kurzemes lībiešu diena".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)