Banner 980x90

Notiks Rīgas iedzīvotāju forums

Riga24.lv
Riga24.lv

Trešdien, 2.decembrī, plkst.10.00 ''Radisson Blu Hotel Latvija'' konferenču telpās (Elizabetes iela 55) sāksies ikgadējais Rīgas iedzīvotāju forums ''Rīga dimd – iedzīvotāji runā, domā, dara!''.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Indra Vilde, foruma dalībniekus uzrunās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

Šogad foruma moto ir "Audz Rīgai", un tā laikā dalībnieki stiprinās prasmes un meklēs sadarbības formas dažādu galvaspilsētai nozīmīgu jautājumu risināšanā.

Šā gada oktobrī un novembrī, balstoties uz iepriekšējos forumos izteiktiem iedzīvotāju ierosinājumiem, notika vairāki apkaimju forumi, kuros tika diskutēti un risināti apkaimes iedzīvotājiem aktuālie jautājumi, savukārt Rīgas iedzīvotāju foruma "Faktu laboratorijā" notiks diskusija par apkaimju forumos gūtajām atziņām.

Kā katru gadu, forumā dalībniekiem piedāvās arī iespēju konstatēt pilsētā notiekošās izmaiņas un attīstīt sadarbību starp iedzīvotājiem, biedrībām, nodibinājumiem un pašvaldības iestādēm. Lai sadarbības rezultāts arī nākotnē būtu efektīvs un balstītos uz visu pilsētas attīstības procesā iesaistīto stiprajām pusēm, forumā īpašu uzmanību pievērsīs zināšanu, spēju un prasmju stiprināšanai.

Foruma otrajā daļā ikvienam būs iespēja darboties kādā no sev interesējošajām praktiskajām darbnīcām:

* Jauniešu Rīga, kurā informēs par iespējām jauniešiem iesaistīties un līdzdarboties jauniešu organizācijās, kā arī par iespējām īstenot savas idejas;

* Kvalitatīva Rīga, kurā varēs apgūt prasmes kā sekmīgāk plānot savu darbu, savstarpēji sadarboties, piesaistīt resursus un sasniegt izvirzītos mērķus;

* Radoša Rīga, kurā kopīgi paskatīsies uz jauniem izaicinājumiem, idejām un veidiem kā tā radoši risināt;

* Zaļa Rīga, kurā kopīgi meklēs atbildes, kā uzlabot apkārtējo vidi, kā ikdienā dzīvot "zaļi", kā sadarbojoties panākt katra atbildību kvalitatīvām vides pārmaiņām.

Lai veicinātu iedzīvotāju sadarbību ar Rīgas pašvaldību un nodrošinātu nevalstisko organizāciju efektīvu līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā, arī šogad iedzīvotāju foruma laikā nevalstiskās organizācijas varēs parakstīt Rīgas pašvaldības un nevalstisko organizāciju sadarbības memorandu. Kopš 2013.gada memorandu parakstījušas jau 109 nevalstiskās organizācijas.

Rīgas iedzīvotāju forumu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar biedrību Latvijas Pilsoniskā alianse. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)