Banner 980x90

Par 707 099 eiro Rīgā nomaina 1099 spuldzes pret LED gaismekļiem

Rīgas ielās ir nomainītas 1099 spuldzes pret jauniem, energoefektīvākajiem LED gaismekļiem, šim mērķim izlietojot 707 099,34 eiro, liecina Rīgas domes publiskotā informācija.
Pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" nomainīja parastās nātrija augstspiediena spuldzes pret moderniem LED gaismekļiem, kas ļaus gan ietaupīt elektroenerģiju, gan sasniegt oglekļa dioksīda emisiju samazinājumu. Lai nodrošinātu apgaismojuma regulēšanu noteiktā diennakts laikā, ir uzstādītas 18 vadības sistēmas. Visu četru īstenoto projektu rezultātā plānots ietaupīt vismaz 564,32 MWh elektroenerģijas gadā.
 
Jaunie gaismekļi uzstādīti Kārļa Ulmaņa gatves posmā no Lielirbes ielas līdz pilsētas robežai, dažādos Maskavas ielas posmos, Brīvības ielas posmā no Juglas ielas līdz pilsētas robežai, kā arī Gustava Zemgala gatves un Varoņu ielas dažādos posmos.
 
"Klimata pārmainu finanšu instrumenta līdzfinansējuma nosacījumi šoreiz bija īpaši strikti, visi darbi bija jāpaveic laika posmā no 12. līdz 29.maijam, taču ieplānoto izdevās īstenot – tas ir liels solis pilsētas apgaismes sakārtošanā, kas ļaus gan ietaupīt ievērojamus līdzekļus, gan arī tuvina Rīgu zaļās un viedās pilsētas statusam," uzsvēra Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.
 
Kopējās četru projektu izmaksas ir 707 099,34 eiro, tostarp 69% jeb 487 898,54 eiro KPFI līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)