Banner 980x90

Par būtiskiem pārkāpumiem no amata atbrīvots SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētājs

Šodien, iepazīstoties ar revīzijas rezultātiem SIA "Rīgas nami", ārkārtas dalībnieku sapulcē tika konstatēti vairāki būtiski pārkāpumi uzņēmuma un tā vadītāja darbībā. Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes sniegtajā atzinumā secināts, ka " Rīgas nami" pārkāpuši likumu "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā". 
Uzņēmumā sistemātiski darbiniekiem piešķirtas piemaksas, kuras pat trīskārt pārsniegušas viņu pamatalgu. Turklāt šīs piemaksas piešķirtas pēc neskaidriem un necaurspīdīgiem principiem. Revīzijas laikā atklāti vēl vairāki pārkāpumi, piemēram, uzņēmuma kasē tiek glabāti ievērojami skaidras naudas līdzekļi - līdz pat 80 000 latu. Šo naudas līdzekļu izcelsmi un izlietojumu nav iespējams izkontrolēt. Turklāt secināts, ka uzņēmuma vadība apgrūtinājusi un kavējusi revīzijas veikšanu, nesniedzot nepieciešamos dokumentus.
{baneris}
Tādējādi ārkārtas dalībnieku sapulcē secināts, ka SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētājs Andris Lācis nav pienācīgā kārtā pildījis amata pienākumus, kavējis revīzijas veikšanu un pieļāvis pārkāpumus uzņēmuma saimnieciskajā darbībā. Pamatojoties uz šiem secinājumiem, Andris Lācis ir zaudējis uzticību un saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" atbrīvots no amata. Lai nodrošinātu uzņēmuma pilnvērtīgu darbību, SIA "Rīgas nami" valdē Andra Lāča vietā iecelts Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Kārlis Kavacs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)