Banner 980x90

Pēc "Daugavas stadiona" pārbūves tajā būs pārstāvēti divreiz vairāk sporta veidu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar kultūras un sporta centru "Daugavas stadions" ir definējusi stadionā "Daugava" attīstāmo sporta objektu funkcijas un prasības teritorijas attīstībai, līdz ar to ir kļuvuši zināmi gan stadionā būvējamie objekti, gan nākotnē pārstāvētie sporta veidi, kuru būs divreiz vairāk nekā līdz šim.

Starp pagaidām nepārstāvētiem sporta veidiem, kuriem nepieciešamā infrastruktūra tiks izbūvēta "Daugavas stadiona" pārbūves gaitā, ir arī basketbols, volejbols, florbols, handbols, kērlings un citi. Stadionā nākotnē plānota vieta arī velotrekam, kas Latvijā nav pastāvējis vairākus gadu desmitus. Plašāka funkcionalitāte tiks paredzēta arī vieglatlētikas disciplīnām gan arēnā, gan slēgtajā manēžā.

Pēc IZM valsts sekretāra vietnieka, Sporta departamenta direktora Edgara Severa domām, izstrādājot stadiona "Daugava" attīstības risinājumu, ir atrasts variants, kas ļāvis savietot sporta un kultūras kopienas vajadzības, un tas izdarīts, ievērojot stadiona teritorijas un apbūves ierobežojumus, projekta finanšu iespējas un projekta objektu ekonomisko pamatojumu nākotnē.

Šobrīd sagatavotais risinājums kļūs par pamatu visas stadiona teritorijas metu konkursam, kurā tiks izstrādāts stadiona arhitektoniskais un funkcionālais risinājums, kā arī telpiskās attīstības vīzija. Plānots, ka metu konkurss tiks izsludināts vasaras otrajā pusē.

Izstrādes darba rezultātā izveidotais stadiona attīstības risinājums iekļauj tādus sporta infrastruktūras objektus kā, piemēram, vieglatlētikas arēna treniņu un sacensību vajadzībām, dabīgās zāles futbola laukums, bobsleja starta estakāde, vieglatlētikas iesildīšanās laukums treniņu norisei, vieglatlētikas manēža vieglatlētikas treniņiem un sacensībām, treks riteņbraukšanas un komandu sporta spēļu treniņiem, kā arī fitnesa un citu sporta veidu vajadzībām. Tāpat paredzēts izveidot multifunkcionālu halli basketbola treniņiem un sacensībām, kā arī citu komandu sporta spēļu sacensību norisei, ledus halli hokeja, daiļslidošanas un kērlinga treniņu un sacensību vajadzībām. Tāpat teritorijā plānota privāto investīciju objektu attīstība, paredzot telpas sportistu viesnīcai, mazumtirdzniecībai, birojiem un tādiem sporta veidiem kā cīņas sports, bokss, taekvondo, džudo un citiem.

Visu sporta objektu izbūve tiks paveikta līdz 2022.gadam, bet līdz 2018.gadam paredzēts pabeigt pārbūves darbus stadiona rietumu tribīnēs, kas tiks īstenots realizēts saistībā ar Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem.

Jau ziņots, ka "Daugavas stadiona" pārbūves projektu īstenos VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions" sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem 40 191 396 eiro apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums 7 092 600 eiro apmērā.

Saskaņā ar EY (agrāk "Ernst & Young") veiktajiem aprēķiniem "Daugavas stadiona" vērienīgais atjaunošanas projekts laikā līdz 2037.gadam nodrošinās aptuveni 63 miljonu eiro atdevi Latvijas ekonomikai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)