Banner 980x90

Pieaug skatītāju interese par Rīgas operas festivālu

Rīgas Operas festivāla vidējais apmeklētības rādītājs šogad sasniedzis 98%, Kopumā Rīgas Operas festivālu šogad noskatījušies 8349 skatītāji, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas Nacionālās operas (LNO) sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

16. Rīgas Operas festivāls risinājās no 4. līdz 16.jūnijam, un tā centrā bija R.Vāgnera tetraloģija "Nībelunga gredzens". LNO astoņu gadu darba rezultāts Rīgā pulcēja skatītājus no visas pasaules, izpelnoties izcilu novērtējumu arī starptautiskajos medijos.

Līdzās tetraloģijai skatītājiem tika piedāvāti arī spilgtākie LNO jauniestudējumi: G.Doniceti opera "Lucia di Lammermoor", Dž.Pučīni operas "Toska" atjaunojums, A.Dzenīša operas "Dauka" koncertuzvedums, kā arī divi Džuzepes Verdi mūzikas Galā koncerti.

Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ šogad krietni pieaudzis festivāla apmeklētāju skaits, ir LNO veiksmīgi realizētā mārketinga un pārdošanas stratēģija. Aktīvu biļešu pārdošanu uz "Nībelunga gredzena" izrādēm Opera uzsāka jau pagājušajā vasarā, sadarbojoties gan ar Latvijas, gan starptautiskajām tūrisma firmām, iesaistoties arī vairākās tūrisma mesēs un uzrunājot dažādu valstu Vāgnera biedrības. Tāpēc biļetes uz visām četrām tetraloģijas izrādēm tika izpārdotas jau februārī; visaktīvākie biļešu pircēji bija operas mīļotāji no Vācijas, Austrijas un Skandināvijas valstīm.

Lielu publikas interesi raisīja arī Dž.Verdi mūzikas Galā koncerts, uz kuru biļetes tika izpārdotas martā, tāpēc, respektējot skatītāju vēlmes, LNO festivālā iekļāva arī otru koncertu.

Arī LNO sezonas vidējais apmeklētības rādītājs bijis ļoti augsts - apmeklējuma vidējais rādītājs gada pirmajos piecos mēnešos bija 94%. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)