Banner 980x90

Portālā "ziedot.lv" aicina palīdzēt sirmgalvēm no ugunsgrēka skartā nama Buru ielā

Foto:Rebeka Žeire/LETA
Foto:Rebeka Žeire/LETA

Portālā "ziedot.lv" tiek vākti ziedojumi palīdzībai divām sirmgalvēm, kas dzīvojušas namā Buru ielā 11, kura jumtu aizvadītajā vasarā skāra ugunsgrēks.

Portālā ievietotā informācija liecina, ka šīs kundzes, kurām nepieciešama palīdzība, ir 74 gadus vecā Vizma Grundule un viņas kaimiņiene - 71 gadu vecā Viktorija Homčenko. "Šīs mājas jumta istabiņās jau gadu desmitiem pieticīgos apstākļos dzīvoja abas kundzes, kuras pašlaik ir palikušas bez mājām, mitinās kopmītnēs un ļoti cer atgriezties savās mājās. Vizma Grundule šajā namā dzīvo jau kopš dzimšanas, ir vientuļa pensionāre, darba mūžs pavadīts bibliotekāres darbā. Jau vairāk nekā 45 gadus viņas kaimiņiene ir Viktorija. Viktorijas kundzei ir 71 gads, viņa ir vientuļa pensionāre, savulaik strādājusi par grāmatvedi," norādīts portālā.

Ziedojumi tiek vākti ugunsnelaimes skartā jumta remontam, kurš kā nama kopīpašums jāremontē pašiem iemītniekiem, izmaksas dalot savā starpā. Tikmēr izpostītos dzīvokļus apņēmusies izremontēt pašvaldība. "Vizmas kundzes rēķins ir 2948 eiro, savukārt Viktorijas kundzes rēķins ir 2889 eiro. Kundzēm šādas naudas nav, taču, nesamaksājot šos rēķinus, sirmās kundzes var zaudēt savas mājas," skaidrots portālā, līdz ar to nepieciešamais ziedojums, ko ar portāla starpniecību cer savākt, ir 5837 eiro.

Pašlaik no šīs summas jau saziedotā lielākā daļa - 3877 eiro.

Projekts ievietots portālā 2015.gada 23.novembrī.

Kā ziņots, 2015.gada 19.augustā ugunsnelaime piemeklēja Buru ielas ēkas Rīgā. Līdz pamatiem nodega neapdzīvotie Buru ielas 9 nami, taču uguns pārsviedās arī uz blakus māju Buru ielā 11 un nopostīja mājas jumtu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)