Banner 980x90

Porziņģis šovasar nepalīdzēs Latvijas izlasei cīņā par olimpisko ceļazīmi

Foto: Facebook.com/ Kristaps Porzingis
Foto: Facebook.com/ Kristaps Porzingis
Latviešu basketbola talants Kristaps Porziņģis, kurš šosezon izcili debitēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), šovasar nolēmis nepalīdzēt Latvijas izlasei jūlijā gaidāmajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, spēlētājs pirmdien paziņoja preses konferencē.

"Apspriežoties ar visiem, izlēmu, ka šogad nespēlēšu izlasē," pauda Porziņģis. "Nākotnē valstsvienībai noteikti palīdzēšu."

Ilgāku laiku Porziņģis izvairījās paust lēmumu par spēlēšanu šovasar Latvijas valstsvienībā, kas galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā no 4. līdz 9.jūlijam Belgradā piedalīsies vienā no trim Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Latvijas izlase apakšgrupas spēlēs tiksies ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā spēlēs turnīra saimniece Serbija, kā arī Angola un Puertoriko. Katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji spēlēs pusfināla mačus, kuru uzvarētāji finālspēlē noskaidros vienīgo komandu, kas tiks pie ceļazīmes uz Riodežaneiro.

Kā zināms, Porziņģis savā NBA debijas sezonā piedalījās 72 mačos, vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus. Sezonas pirmajos trijos mēnešos viņš tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē.

Porziņģis pleca savainojuma dēļ nepiedalījās "Knicks" komandas sezonas pēdējos septiņos mačos, bet "Knicks" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Kurts Rembiss vairākkārt izteicās, ka latvietim šovasar nevajadzētu palīdzēt valstsvienībai un būtu jāstrādā individuāli.

"Knicks" komanda sezonu noslēdza ar 32 uzvarām 82 spēlēs, ierindojoties Austrumu konferences kopvērtējuma 13.vietā, tādējādi nekvalificējoties NBA izslēgšanas spēļu turnīram.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)