Banner 980x90

Renovētā Rīgas 1.slimnīcas poliklīnika atsāk darbu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa vietnieks Andris Ameriks un Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa apmeklēja izremontēto Rīgas 1.slimnīcas 1.korpusu, kur darbu sāka moderna poliklīnika, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv pavēstīj Rīgas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.
 
Preses brīfingā domes vadība paziņoja, ka 2013.gadā investīcijām pašvaldības objektu būvniecībai un renovācijai tiks novirzīti 15 miljoni latu.
 
Pasākums sākās pie renovētās poliklīnikas, kur tika atklāta piemiņas plāksne ilggadējam Rīgas domes deputātam un Sociālo jautājumu komitejas vadītājam Leonīdam Kurdjumovam par sniegto atbalstu Rīgas 1.slimnīcas saglabāšanā un attīstībā. Ceremonijā piedalījās vairāk nekā 100 cilvēku, tostarp L.Kurdjumova radinieki, draugi, kolēģi.
 
Domes vadība apmeklēja arī renovēto Rīgas 1.slimnīcas 1.korpusu, kur no šodienas darbu atsāka moderni aprīkota poliklīnika. Tās fasādes un iekštelpu remonti Rīgas domei izmaksāja 1 077 400 latu.
 
Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs un A.Ameriku preses brīfingā pastāstīja, ka 2013.gada budžeta ietvaros pašvaldības objektiem un remontiem investīcijās plānots piešķirt 15 miljonu latu, kā arī vēl četrus miljonus, kas ir plānoti iekškvartālu  remontiem.
 
Rīgas 1.slimnīcas poliklīnikas četru stāvu korpuss ar galveno fasādi izvietojies paralēli Bruņinieku ielai. Pusgada laikā te noritēja gan ārējie, gan iekšējie darbi, rezultātā uzlabojot energoefektivitāti, veikta ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas, apkures un ventilācijas sistēmas, strāvas un vājstrāvas sistēmas nomaiņa, uzstādītas ugunsdrošības un apsardzes signalizācija.
 
Ēkas fasāde attīrīta no pilsētas radīto netīrumu uzslāņojuma, nomainīti bojātie ķieģeļi,  atjaunoti dekoratīvie elementi. Darbu beidzot, fasāde tika pārklāta ar caurspīdīgu slāni, kas atgrūž mitrumu. Poliklīnikas ēkai ir jauni koka logi un iekšdurvis, nomainīts dakstiņu jumts.
 
2011.gada septembrī Rīgas domes Īpašuma departaments izsludināja iepirkumu konkursu Rīgas 1.slimnīcas 1. un 17.korpusa vienkāršotai renovācijai un 23.korpusa tehniskā projekta izstrādei un rekonstrukcijai. Par uzvarētāju tika atzīts un līgums noslēgts ar pilnsabiedrību "LNK Industries Partnership" (pēc nosaukuma maiņas "BCC & LT"). Līguma summa ir 4 123 982,44 Ls ar PVN
 
Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka nākamgad plānots sākt renovācijas darbus slimnīcas 23.korpusā, bijušajā dzemdību nodaļā. Ēkai tiks mainīta izmantošanas funkcija, paredzot tajā ierīkot bērnu poliklīniku, bērnu ūdensdziedniecības nodaļu un stomatoloģisko klīniku bērniem un pieaugušajiem. Tāpat kā citos korpusos, arī šeit darbi būs jāsāk ar demontāžu, taču paredzamais apjoms tomēr ir krietni lielāks, jo papildus renovācijas darbiem plānota jauna apjoma būvniecība ar ieejas halli un reģistratūru. Ēkā tiks izbūvēti divi baseini – viens lielākiem, otrs mazākiem bērniem, moderni ārstu kabineti un procedūru telpas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)