Banner 980x90

Rīgā par Gada policistu nominē Māri Jurēviču

Goda zīme "Gada policists" jāpiešķir Rīgas Pašvaldības policijas inspektoram, dežūrgrupas vecākajam Mārim Jurēvičam – šādu apbalvošanas komisijas lēmumu šodien atbalstīja Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Viktors Daugmalis.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, atzinīgi novērtējot M.Jurēviča ieguldījumu drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā pilsētā, atzīmēja, ka viņš ir paraugs arī jaunajiem policistiem un ir viens no tiem, pateicoties kuriem Rīgas Pašvaldības policijai ir augsta reputācija rīdzinieku acīs. "Drosmīgs un pašaizliedzīgs vīrs, kurš uzrāda izcilus darba rezultātus likumpārkāpumu pārtraukšanā un likumpārkāpēju saukšanā pie administratīvās atbildības. Viņš vairākkārtīgi ir novērsis un atklājis arī tādus pārkāpumus, kuru izskatīšana ir Valsts policijas kompetencē, un kuri klasificējami kā noziedzīgi nodarījumi," sacīja D.Turlais.

Kā spilgtākos M.Jurēviča profesionālās darbības piemērus, kas izsauca pozitīvu rezonansi sabiedrībā, 2013. gadā var nosaukt: pēc iedzīvotājas sniegtās informācijas veica nekavējošus operatīvos meklēšanas pasākumus, kuru rezultātā tika noskaidroti un aizturēti jaunieši, kuri bija nozaguši sievietei somu, kā arī nodrošināja nepieciešamo pierādījumu savākšanu kriminālprocesa ierosināšanai; pēc informācijas saņemšanas par miesas bojājumu nodarīšanu veica nekavējošus operatīvos pasākumus un aizturēja personu, kura ar nazi sadūra citu cilvēku; nekavējoties reaģējot atbilstoši notikuma apstākļiem, uzreiz pēc zādzības izdarīšanas aizturēja divus jauniešus, kuri no veikala bija nozaguši alu; aizturēja personu, kura no kravas automašīnas nolēja degvielu; novērsa degvielas zādzību no Rīgas satiksmes automašīnām; aizturēja personu, kura restorānam "Mc'Donalds" izsita stiklus; aizturēja personu, kura centās apzagt tramvaja pieturā gulošu personu; aizturēja sabiedrībai bīstamu personu, agrāk sauktu pie atbildības par narkotisku vielu lietošanu un sīko huligānismu, kurai tika izņemts aukstais ierocis; aizturēja personu, kura apzīmēja tilta balstus Varoņu ielā; vairakkārt aizturēja narkomānus un autovadītājus reibuma stāvoklī vai bez vadītāja apliecības; atrada divus mazgadīgas nomaldījušos bērnus.

M.Jurēvičs Rīgas Pašvaldības policijā strādā vienpadsmito gadu un nekad nav žēlojis savus spēkus palīdzības sniegšanā. Tā 2008.gadā, LNT raidījuma "Degpunktā" svinīgajā ceremonijā, M.Jurēvičs tika godināts kā "Gada varonis 2008" – šo titulu saņem cilvēki, kuri paveikuši drosmīgāko darbu savā dzīvē – izglābuši dzīvību kādam citam, kā arī tajā pašā gadā darbinieks saņēma Rīgas domes Atzinības rakstu. 2009.gadā M.Jurēvičs tika atzīts kā "Mana rajona labākais pašvaldības policijas darbinieks", bet 2010.gadā AS "Dzintars" M.Jurēvičam izteica pateicību par uzņēmuma darbinieces glābšanu.

Goda zīme "Gada policists" M.Jurēvičam tiks pasniegta Rīgas domes sēdē 17.decembrī.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)