Banner 980x90

Rīgā – starptautiskas fleboloģijas meistarklases

No 25. līdz 26. oktobrim Rīgā norisinājās jau 8.Starptautiskās fleboloģijas meistarklases, kuru laikā vadošie nozares speciālisti dalījās pieredzē par jaunākajām tendencēm kāju vēnu ārstēšanā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Dr.Mauriņa Vēnu klīnikas sabiedrisko attiecību konsultante Kazimiera Puzo.

Šā gada pasākuma, kurā pulcējās vairāk nekā 90 mediķu no vairāk nekā desmit valstīm, tēma bija skleroterapija. Unikālu iespēju bezmaksas ārstēt kāju vēnas vadošo pasaules flebologu vadībā ieguva 30 pacienti no Latvijas.Daudzās pasaules valstīs skleroterapija ir viena no pieprasītākajām un efektīvākajām vēnu varikozes ārstēšanas metodēm. "Ultrasonogrāfijas kontrolē vēnā tiek ievadīts speciālais preparāts – sklerozants –, noslēdzot ievainotos asinsvadus un izslēdzot tos no asinsrites. Procedūra aizņem aptuveni 15 minūtes un nav nepieciešama ārstēšanās stacionārā, kā arī netiek ietekmētas pacienta darba spējas," ārstēšanas metodi skaidro Dr.med. Uldis Mauriņš, Dr.Mauriņa Vēnu klīnikas dibinātājs un vadošais ārsts.

"Tās bija jau piektās starptautiskās fleboloģijas meistarklases, kas notika Rīgā. Kā flebologam man ir liels gandarījums, jo katru gadu meistarklases apmeklē arvien vairāk praktizējošo ārstu no visas pasaules. Šogad tika palielināts arī pacientu skaits, kam bija iespējams bez maksas veikt kāju vēnu ārstēšanu kopumā vairāk nekā 3000 latu apmērā," atzīst Dr.med. U.Mauriņš. "Daudzās Eiropas valstīs kāju vēnu ārstēšana tiek finansēta no valsts līdzekļiem, savukārt Latvijas pacientiem par tām jāmaksā pašiem. Sniedzot pacientiem iespēju meistarklases laikā saņemt bezmaksas ārstēšanu, mēs vēlamies ne vien izglītot sabiedrību un ārstus, bet arī sniegt savu artavu Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokļa uzlabošanā."

Starptautisko meistarklašu laikā flebologi vērsa uzmanību – vēnu varikoze nav tikai kosmētiska problēma – ja saslimšanu laikus neārstē, var būt ļoti nopietni veselības sarežģījumi. "Bonnas universitātes veiktā pētījuma dati liecina – paaugstināts risks kāju vēnu saslimšanām ir līdz pat 70% iedzīvotāju. Virspusējo vēnu varikoze ir viena no pasaulē izplatītākajām slimībām, ar kuru sirgst vidēji katra ceturtā sieviete un katrs piektais vīrietis," skaidro Dr.med. U.Mauriņš. "Strauji attīstoties tehnoloģijām un pilnveidojoties ārstēšanas metodēm, ir ļoti svarīgi dalīties pieredzē par jaunākajām tendencēm kāju vēnu slimību ārstēšanā, tādēļ Dr.Mauriņa Vēnu klīnika jau tradicionāli reizi gadā kļūst par pasaules vadošo flebologu pulcēšanās vietu."

8.Starptautiskās fleboloģijas meistarklases vadīja vadošie nozares speciālisti – Felicita Panjēra (Pannier, Vācija), Eberhards Rābe (Rabe, Vācija), Torstens Villenbergs (Willenberg, Šveice), Uldis Mauriņš (Latvija) un Sandra Prāve (Latvija). Pasaules Flebologu biedrības viceprezidente F.Panjēra uzsver: "Šādas meistarklases, kas organizētas pasaules standartiem atbilstošā vidē un ar jaunāko tehnoloģisko aprīkojumu nodrošinātā klīnikā ir vienīgā praktizējošo ārstu iespēja apgūt jaunākās tendences, tehnoloģijas un paņēmienus kāju vēnu slimību ārstēšanā, kā arī gūt vērtīgu pieredzes apmaiņu."

Dr.Mauriņa Vēnu klīnika ir vadošā fleboloģijas klīnika Baltijas valstīs, kas dibināta 2009.gadā.
Dr.med. U.Mauriņš ir absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju. Doktora grādu fleboloģijā ārsts ieguva Bonnas universitātē (Vācijā). Dr.med. U.Mauriņam ir vairāk nekā 19 gadu darba pieredze gan Latvijas, gan citās Eiropas klīnikās. Dr. med. Uldis Mauriņš ir Baltijas flebologu biedrības prezidents, kā arī Latvijas ķirurgu asociācijas, Vācijas flebologu biedrības, Meksikas flebologu biedrības, Latvijas un starptautiskās flebologu biedrības biedrs, Starptautiskā miniflebektomijas foruma biedrs. Dr.med.U.Mauriņš regulāri veic ārstu apmācību Latvijā un citās pasaules valstīs.




Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)