Banner 980x90

Rīgas Amatniecības vidusskolai piešķir profesionālās izglītības kompetences centra statusu

Riga24.lv
Riga24.lv

Rīgas Amatniecības vidusskolai tiek piešķirts profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) statuss, un iestādes nosaukums turpmāk būs ''Rīgas Mākslas un mediju tehnikums'', - to paredz otrdien, 1.decembrī, valdībā pieņemtais lēmums.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas vecākā konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Zaharova, izvērtējot skolas sasniegtos rādītājus, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir atzinusi, ka tā atbilst kompetences centra statusa ieguves kritērijiem attiecībā uz nepieciešamo audzēkņu skaitu, mācību sasniegumiem, sadarbību ar darba devējiem un citiem. Tā darbojas kā profesionālās izglītības metodiskais centrs, pieaugušo tālākizglītības un karjeras izglītības centrs.

Šajā mācību gadā vidusskolā mācās 854 audzēkņi, un iepriekšējā mācību gadā 84,4 procentiem profesionālo kvalifikāciju ieguvušo audzēkņu vērtējumi kvalifikācijas eksāmenos nav bijuši zemāki par septiņām ballēm, bet 2013./2014.gadā – 77 procentiem audzēkņu. Izglītības iestāde atbilst arī prasībai, ka pēdējo divu mācību gadu laikā ir atskaitīti ne vairāk kā astoņi procenti no audzēkņiem.

Īstenojot mākslas un dizaina izglītības programmas, skola sadarbojas ar darba devēju organizācijām un nozares komersantiem, piemēram, ar Latvijas Amatniecības kameru, Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociāciju un SIA "WoodART.lv". Mācības notiek, izmantojot modernas jaunākās tehnoloģijas un iekārtas, un sadarbībā ar nozares uzņēmumiem mācību programmās tiek nodrošinātas darba tirgus prasībām atbilstošas prakses vietas.

Rīgas Amatniecības vidusskolā var apgūt metāla māksliniecisko apstrādi, koka māksliniecisko apstrādi, audiovizuālo mediju mākslu, vides dizainu, tekstilizstrādājumu dizainu, apģērbu dizainu, interjera dizainu, reklāmas dizainu, multimediju dizainu un foto dizainu.

Ar Ministru kabineta rīkojuma projektu "Par profesionālās izglītības kompetences centra statusa piešķiršanu Rīgas Amatniecības vidusskolai" iespējams iepazīties šeit: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40372127&mode=mk&date=2015-12-01

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)