Banner 980x90

Rīgas Austrumu slimnīcā norisināsies Insulta diena

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (Rīgas Austrumu slimnīca) sadarbībā ar tās Atbalsta fondu nākamnedēļ, 29.oktobrī, rīko Insulta dienu, lai aktualizētu insulta problēmu un izglītotu sabiedrību par šo saslimšanu, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv aklāja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

29.oktobrī no plkst.13.00 līdz plkst.15.00 stacionāra "Gaiļezers" konferenču zālē notiks ārstu lekcijas un ikvienam interesentam būs iespēja ne tikai uzzināt par insulta riska faktoriem un to novēršanu, bet arī uzdot savus jautājumus.

Kā liecina statistika, ik gadu stacionēti tiek ap 7000 insulta pacientu, no tiem lielākā daļa - Rīgas Austrumu slimnīcā. Insults ir trešais izplatītākais nāves cēlonis un stabili pirmajā vietā kā darba nespējas un smagas invaliditātes cēlonis tiem cilvēkiem, kas pārcietuši šo slimību.

Diskusijā mediķi stāstīs par paaugstinātu arteriālo spiedienu kā vienu no insulta riska faktoriem, par cukura diabēta un aptaukošanās, kā arī par palielināta holesterīna līmeņa un smēķēšanas ietekmi uz asinsvadu veselību, savukārt biedrība "Par sirdi" klātesošos iepazīstinās ar ārstēšanās un rehabilitācijas iespējām sirds un asinsvadu slimību pacientiem.

Paralēli diskusijai stacionāra "Gaiļezers" 2.stāvā notiks daudzveidīgi pasākumi ar mērķi veicināt veselīgu dzīvesveidu. Fizikālās medicīnas speciālisti iepazīstinās ar procedūrām insulta profilaksei un ārstēšanai, ergoterapeits konsultēs par insulta seku mazināšanu, būs iespējams apgūt ārstnieciskos vingrojumus, dietologs dr. Atis Tupiņš sniegs padomus par veselīgu uzturu.

Tāpat ikviens varēs apskatīt, kā notiek asinsvadu duplex doplerogrāfija, izmērīt asinsspiedienu, Latvijas zemnieku tirdziņā degustēt veselīgus produktus. Rīgas Domes Sociālais dienests konsultēs par sociālās palīdzības iespējām galvaspilsētā, biedrības "Vigor" un "Par sirdi" informēs par sirds un asinsvadu slimību pacientu atbalsta iespējām.

Insulta diena Rīgas Austrumu slimnīcā notiek jau otro gadu. Pērn dažādās izglītojošās, sportiskās un insulta profilakses aktivitātēs piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku.

Rīgas Austrumu slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā, kuras sastāvā darbojas seši stacionāri: "Gaiļezers". "Latvijas Onkoloģijas centrs", "Linezers", "Biķernieki", "Latvijas Infektoloģijas centrs", "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)