Banner 980x90

Rīgas autoostai būs jāmaksā strīdā par rekonstrukcijas izdevumiem

Augstākās tiesas (AT) Senāts atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību maksātnespējīgās SIA "Nītaure un partneri" strīdā ar AS "Rīgas Starptautiskā autoosta", līdz ar to spēkā stājas AT Civillietu palātas spriedums par 39 192 latu piedziņu no autoostas saistībā ar celtniecības un rekonstrukcijas darbu izdevumiem.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja AT preses sekretāre Baiba Kataja, Senāta Civillietu departaments rīcības sēdē izskatīja gan autoostas kasācijas, gan maksātnespējīgā uzņēmuma administratores pretsūdzību par AT Civillietu tiesu palātas spriedumu.

Senatoru kolēģijai neradās šaubas par apelācijas instances tiesas sprieduma tiesiskumu, un izskatāmajai lietai nav nozīmes judikatūras veidošanā, tāpēc kasācijas tiesvedība netika ierosināta.

Senāta lēmums nav pārsūdzams, un līdz ar to stājas spēkā pērnā gada 19.janvāra spriedums.

Maksātnespējīgais uzņēmums no autoostas vēlējās piedzīt ap 122 000 latu neatdalāmos izdevumus saistībā ar pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados veiktajiem ieguldījumiem autoostā.

AT prasību apmierināja daļēji un piedzina 39 192 latus, kā arī atzina uzņēmuma "Nītaure un partneri" tiesības par laika periodu līdz pilnīgai sprieduma izpildei saņemt no RSA likumiskos 6% gadā no piedzītās, bet nesamaksātās naudas summas. Tomēr tika noraidīta uzņēmuma "Nītaure un partneri" prasība par 63 900 latu celtniecības un rekonstrukcijas darbu izdevumiem.

Kā ziņots, strīdu AT pagājušā gada janvāra sākumā skatīja jau otro reizi, jo 2009.gada 5.janvārī pieņemto spriedumu, ar kuru no autoostas tika piedzīti 103 092 lati, 2010.gada 6.jūnijā atcēla AT Senāts.

Prasību "Nītaures un partneru" administrators Lauris Broks Rīgas apgabaltiesā iesniedza 2005.gada oktobrī.

Prasības summu veidoja "Nītaures un partneru" no 1995. līdz 1999.gadam veiktie derīgie izdevumi autoostā. Uzņēmuma "Nītaure un partneri" īpašnieks un direktors toreiz bija Sergejs Serdjukovs.

Prasība bija pamatota ar darbībām autoostas privatizācijas laikā. Privatizācijas aģentūra savukārt nekonstatēja tādus "Nītaures un partneru" ieguldījumus, kas autoostai būtu jāatlīdzina, uzskatīja autoosta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)