Banner 980x90

Rīgas brīvostā 10 mēnešos pārkrauts par 8,8% mazāk kravu

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA
Rīgas brīvostā šogad 10 mēnešos tika pārkrauti 30,4 miljoni tonnu kravu, kas ir par 8,8% mazāk nekā attiecīgajā laikā gadu iepriekš, aģentūrai LETA pavēstīja ostas pārvaldē.

Beramkravu segmentā 10 mēnešu laikā pārkrauti 18 miljoni tonnu dažādu kravu, tostarp 10,6 miljoni tonnu ogļu, kas ir par 12,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā laikā. Savukārt kāpums vērojams pārkrauto labības produktu, metālu rūdas, minerālmēslu, kūdras, celtniecības materiālu un dažādu metālu kravu apmērā.

Savukārt lejamkravu segmentā šogad 10 mēnešos bijis samazinājums par 20,7% - līdz 7,1 miljonam tonnu. Tas skaidrojams ar krītošajiem naftas produktu pārkraušanas apmēriem.

Ģenerālkravu apgrozījums 10 mēnešos pieaudzis par 2,8%. Pār kāpumu šajā segmentā galvenokārt gādā augošais konteineru pārkraušanas apmērs - ostā apstrādāti 314 300 TEU vienību (3,3 miljoni tonnu) konteinerkravu, kas ir par 6,5% vairāk nekā 2015.gada attiecīgajā laikā. Ģenerālkravu segmentā pieaudzis arī ro-ro, labības produktu, metālu, zivju produktu un ķīmisko ģenerālkravu apgrozījums.

Savukārt šā gada oktobris bijis veiksmīgākais oktobris Rīgas brīvostas pastāvēšanas vēsturē, kravu apgrozījumam sasniedzot 3,54 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā pirms gada. Vienlaikus pārkrauts 1,5 miljoni tonnu ogļu, kas ir lielākais vienā mēnesī pārkrauto ogļu apmērs Rīgas ostas vēsturē. Būtiskais ogļu kravu pieaugums Rīgas ostā ir skaidrojams ar lielāku ogļu pieprasījumu Eiropā, sākoties gada aukstajai sezonai, straujo ogļu cenas kāpumu Eiropas tirgos un sekojošo Krievijas ogļu eksporta pieaugumu.

Rīgas brīvosta pēc pārkrauto kravu apmēra ir lielākā osta Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)