Banner 980x90

Rīgas Doma dārzā norisināsies otrais autorkino vakars

Turpinot pagājušajā nedēļā aizsākto kino vakaru ciklu, šonedēļ uz brīvdabas ekrāna Doma dārzā būs iespējams skatīties trīs Latvijas jauno režisoru 2011. un 2012.gadā tapušās eksperimentālās īsfilmas, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "Mans Doms" projekta vadītājs Gatis Vectirāns.

Ceturtdien, 25.jūlijā, šīsvasaras otrajā kino vakarā, būs iespējams redzēt Latvijas Kultūras akadēmijas absolventu, jauno režisoru Madaras Dišleres, Mārtiņa Urķa un Gundara Jakobsona kinostāstus - "Dzejolis", "Lūdzu, netraucēt", kas ir mākslas un kultūras festivāla ROJAl laureāti, kā arī filmu "Robeža".

"Dzejolis" ir melnbalts ekranizējums par dzejnieci Austru Skujiņu, notikumiem, kuri aizvijas līdz viņas pēdējam sarakstītajam dzejolim. Tā balstīta uz reāliem notikumiem, kas risinājušies neilgi pirms rakstnieces pāragrās nāves - darbu, bohēmu, satikšanos ar policistu, kas noved negaidītu pavērsienu virpulī. Izvēle starp padošanos un risku. Filmas režisore M.Dišlere līdz šim veidojusi vairākas īsfilmas, kino industriju kā aktrise sākot iepazīt jau bērnībā, spēlējot Vara Braslas filmā "Emīla nedarbi".

Otra šīsnedēļas kino vakara filma "Lūdzu netraucēt" ir Mārtiņa Urķa 2011.gada LKA radošās skates darbs. Tuvs ikvienam, jo ir vēstījums par lietām, kuras mums ir svarīgas un jāpaveic. Jautājums tikai, kā to izdarīt? Kā atrast būtiskajam laiku tad, kad svarīgāk šķiet iztīrīt māju vai izdarīt jebko citu.

Savukārt trešā, Gundara Jakobsona "Robeža", ir stāsts par mūsos katrā esošajām robežām.

Kopumā šajos vasaras kino vakaros Rīgas Doma dārzā tiks izrādītas desmit latviešu autorfilmas, kuras tematiski sakārtotas vairākos filmu blokos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)